Antena Căutare

Moarte benzinarilor! Traiasca ZE!

Renault propune doua modele propulsate 100% electric. Fluence si Kangoo in varianta electrica consuma energie in valoare de numai 1,4 euro la suta de kilometri. Producatorul francez de automobile porneste „revolutia verde” pe piata auto din Romania.

Zilele glorioase ale petrolistilor par numarate. Companiile auto sunt tot mai hotarate sa intre pe piata cu automobile electrice. Renault propune romanilor, pentru inceput, Fluence ZE si Kangoo ZE, principala tinta a francezilor fiind companiile. Posta din Hexagon va fi dotata cu astfel de vehicule a caror autonomie se apropie de 200 de kilometri. Asta fara insa ca soferul sa se dovedeasca agresiv in trafic.

Fluence ZE (zero emisii) ajunge la 26.400 de euro. Pretul include TVA si o subventie de 5.000 de euro prin programul „rabla". La asta se mai adauga aproape 80 de euro, taxa lunara pentru folosirea bateriei. Mult! Poate chiar prea mult pentru o masina frantuzeasca.

Nu ca n-ar merita banii masinile din Hexagon, dar toata lumea stie ca automobilele nemtesti sunt, de obicei, cele mai scumpe din Europa. Renault propune vehiculele electrice doar pentru deplasarile in oras si nu recomanda incarcarea bateriei acasa din cauza faptului ca dupa un timp reteaua poate ceda.

Care sunt avantajele unui automobil cu motor electric? In primul rand, te simti mai curat din moment ce nu exista emisii de gaze. In plus, cutia automata iti ofera liniste la volan. Dupa un drum de aproape o ora printr-un oras aglomerat cum este Bucuresti te dai jos din masina mult mai odihnit decat atunci cand conduci un automobil cu motor termic. Ceea ce este cel mai important la un automobil, consumul, este de-a dreptul fenomenal.

O suta de kilometri parcursi in regim urban cu Renault Fluence ZE sau Renault Kangoo ZE nu costa mai mult de 1,4 euro, adica echivalentul unui litru de benzina sau a patru bilete de autobuz. Daca mergi mai mult de 12.000 de kilometri intr-un an, un astfel de vehicul devine fiabil.

Pentru ca nu emite nici un fel de zgomot, Fluence ZE pare ca are motorul oprit atunci cand sta la semafor. Inginerii de la Renault lucreaza acum la un sistem care sa-i ajute pe ceilalti participanti la trafic sa observe mai usor automobilele electrice.

Sunt lucruri care tin de siguranta si care nu sunt facute in nici un caz pentru a atrage privirile. Astfel de masini nu sunt de admirat singure, ci impreuna cu cei care le conduc.

Chiar daca in Romania piata automobilelor electrice este la inceput, Renault este foarte increzator in dezvoltarea acestui segment. Pentru moment, se pun la punct detaliile privind reteaua publica de alimentare a unor astfel de vehicule.

Sursa: Jurnalul National

Endora SC-1: un Corvette german cu... de toate... VIDEO! Noul spot publicitar pentru Dacia Duster i-a socat pe nemti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x