Antena Căutare

Motoare Renault 1.6 dCi, pentru Mercedes A si B Klasse!

Parteneriatul pe care cei doi constructori europeni, Renault si Daimler, l-au anuntat in luna aprilie a acestui an incepe sa dea roade in primele dintre punctele stabilite la acel moment.

Presa britanica a dezvaluit faptul ca acordul de colaborare semnat anul acesta intre Renault si Daimler va incepe sa produca efecte peste doar cateva luni.

Renault va furniza germanilor de la Mercedes-Benz noul motor diesel cu o capacitate de 1.6 litri, propulsor care ar urma sa inlocuiasca in principal actuala gama de 1.9 litri.

Constructorul de automobile premium va folosi acest propulsor pe modelele sale din clasele mici, A Klasse si B Klasse, odata cu introducerea de noi generatii.

In contrapartida, francezii vor primi propulsoare de 2.0 litri, pe benzina, fiind o zona ceva mai sensibila pentru ei. De asemenea, vor fi puse la dispozitia Renault motoare V6 si V8, care vor fi utilizate in special pe automobilele Infiniti, dar si pe modelele de top ale Renault sau Nissan.

Renault a anuntat in urma cu aproape doi ani faptul ca lucreaza la un nou motor, cu o putere de 130 CP si un cuplu maxim de 320 Nm, care sa reduca in special cifrele legate de consum, dar sa imbunatateasca si nivelul taxelor platite de posesori in tarile unde conteaza capacitatea cilindrica.

Au existat inclusiv informatii legate de posibilitatea ca acest motor, codificat R9M, sa fie fabricat in Romania, insa nu au fost niciodata confirmate oficial. Renault il va folosi in special pe gama Megane.

Cooperarea dintre Renault si Daimler, care are la baza un schimb de actiuni, echivalentul a 3,1% din capitalul celor doua companii, are in vedere, punctual, dezvoltarea in comun a modelelor Smart si Twingo, noile generatii, dezvoltarea in comun de motoare, inclusiv schimburi de propulsoare fabricate de fiecare din cele doua parti, colaborarea in segmentul vehiculelor comerciale si achizitii de subansamble si materii prime in comun.

Una dintre etapele privind dezvoltarea de motoare vizeaza construirea in uzinele Renault de propulsoare cu capacitati mici, intre 1.2 litri si 1.8 litri, concepute insa de inginerii Mercedes-Benz. Acestea vor fi folosite atat de Renault, Nissan si Dacia, cat si de Mercedes si Smart.

Sursa: Saptamana Financiara

Rusii fac pasul electric: ë-AUTO a prezentat trei concepte hibride... Volkswagen a lansat taxiul electric!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x