Căutare Live

NAIAS 2012 - Chevrolet Code 130R si Tru 140S arunca pisica

Dupa ce si-a creat o baza solida cu modele precum Cruze, Aveo, Orlando si, nu in ultimul rand, Camaro, Chevrolet pluseaza si prezinta in cadrul Salonului Auto de la Detroit (NAIAS) 2012 doua concepte coupe aspirationale, ce prefigureaza un atac concentrat asupra clientilor tineri, ce cauta modele sportive dar nu vor sau nu isi permit "monstri mecanici" gen Camaro ori Corvette. Mai mult, fara "parti pris"-uri, tinta celor doua concepte pare destul de clara, Code 130R aducand cu BMW-ul Seria 1 Coupe iar Tru 140S, cu Peugeot-ul RCZ.

Chevrolet Code 130R este un coupé in patru locuri, cu un profil simplu si drept. Iar design-ul sau mosteneste ADN-ul inclinat spre performanta al marcii. Avand o parte frontala agresiva, aripile evazate tipice pentru Chevrolet, un profil lateral drept si emblema Chevrolet cu steagurile incrucisate, Code 130R reflecta mostenirea in materie de performanta a marcii. Mai mult, 130R dispune de propulsie (tractiune pe puntea spate), ca si BMW-ul Seria 1 Coupe, de altfel.

Proiectantii modelului Code 130R au planuit adaptarea motorului supraalimentat cu turbocompresor pentru functionarea in tandem cu tehnologia eAssist. Prin oprirea motorului atunci cand masina stationeaza, recuperarea energiei la franare si generarea lina a cuplului in timpul accelerarii, conceptul duce "electrificarea" industriei auto la un nivel superior si imbina performanta unui motor turbo cu economia de carburant.

Al doilea prototip Chevrolet, denumit Tru 140S, este un coupé sport cu patru locuri, „exotic si accesibil", cu tractiune (fata). Acesta este bazat pe aceeasi platforma ca modelul Chevrolet Cruze si revolutionarul autovehicul electric cu autonomie extinsa Chevrolet Volt.

Foto: UnitedPictures

GALERIE FOTO! Hostesse fierbinti, la Detroit 2012... Mostenitorii Renault contesta in justitie nationalizarea companiei din 1945...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri