Antena Căutare

Șoferii care înjură sau sunt violenți, amenzi usturătoare! Cât vor scoate din buzunare dacă sunt prinși

Românii care obișnuiesc să fie violenți sau să facă gesturi obscene în trafic sau în alte momente din viața de zi cu zi vor plăti de acum amenzi usturătoare! 

Legea a intrat în vigoare începând cu ziua de duminică. Șoferii care obișnuiau să înjure în trafic sau să facă semne obscene ar putea plăti scump aceste gesturi. Amenda este de la 200 la 1000 lei.

Bogdan Ghebaur, Inspector principal în cadrul Poliției Române, a oferit mai multe informații despre această modificare legislativă la care trebuie să fie românii atenți.

„De regulă, aceste amenzi se dau pentru scandalurile dintre două persoane, dar sancțiunile se pot aplica și în trafic, căci și acolo conviețuim. Ce mai este nou la această lege? Dacă se repetă faptele în decurs de 24 de ore, atunci poate fi aplicată o amendă contravențională cuprinsă între 500 și 1500 de lei.”

Cum putem demonstra că cineva a fost violent în trafic? Potrivit explicațiilor oferite de Bogdan Ghebaur, aceste fapte trebuie să fie observate de polițiști. Totuși, dacă acest lucru este sesizat Poliției și există și un martor alături de noi, atunci amenda poate fi aplicată chiar dacă fapta respectivă nu a fost sesizată de către un polițist.

General Motors va investi 2,2 miliarde de dolari într-o fabrică din Detroit, pentru construcţia de camionete şi SUV-uri ... Prahova: Restricţii de circulaţie pe DN 1, pe sensul către Capitală, până în 6 februarie pentru montarea separatoarelor ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x