Antena Căutare

Nou motiv de scumpire a carburantilor - Companiile petroliere, suprataxate din 2013

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a anuntat ca Guvernul pregateste un proiect de lege privind suprataxarea veniturilor exceptionale ale companiilor petroliere, care ar urma sa fie aprobat pana la finele anului si aplicat din 2013. De asemenea, ministrul a mai spus ca redeventele pentru resursele naturale vor fi aduse la nivelul european, ceea ce ar putea aduce noi scumpiri ale carburantilor.

Redeventele la petrol si gaze, cuprinse intre 3,5% si 13% din productie, sunt fixate din 2004 pana in decembrie 2014. Aceste taxe au fost stabilite prin contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV si, conform Guvernului, sunt prea mici.

Bugetul de stat incaseaza anual redevente miniere si petroliere care se cifreaza in jurul sumei de un miliard de lei (225 milioane de euro).

Productia de gaze este asigurata in proportii aproape egale de Romgaz si OMV Petrom. Iar OMV Petrom este singura companie care extrage titei, avand acest drept prin contractul de privatizare catre grupul austriac OMV, in 2004.

918 Spyder, supercarul care il face uitat pe Carrera GT... Infiniti G37 – un japonez cu propulsie nemteasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x