Căutare Live

Vești crunte pentru șoferi. Noua Lege RCA îi va lăsa cu buzunarele goale: „Prețurile asigurărilor vor exploda!”

Modificarea Legii RCA ar putea însemna dezastru pentru șoferi. Prețurile polițelor ar exploda, iar puțini și-ar mai permite să le cumpere.

Ilustrație

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România -UNTRR a lansat un avertisment sumbru pentru șoferi. Dacă modificarea Legii RCA va fi aprobată, acesta ar putea duce la explozia prețurilor polițelor de răspundere civilă.

Proiectul de modificare a legislaţiei RCA a primit aviz negativ din partea Consiliul Economic şi Social tocmai ca urmare a faptului că măsurile propuse vor avea ca efect creşterea nejustificată a tarifelor.

„Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) îşi exprimă dezamăgirea cu privire la decizia Guvernului de a trimite în Parlament proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), nefiind o atitudine pro business prin care administraţia să fie un partener al mediului de afaceri. În plus, amplificată cu măsurile protecţioniste din vestul Europei impuse prin Pachetul Mobilitate ar putea conduce la falimentul industriei de transport rutier”, afirmă UNTRR.

Potrivit comunicatului publicat marți de UNTRR, dublarea tarifelor RCA care, în perioada de criză 2015 – 2016, erau de cinci ori mai mari decât în prezent, ar duce la anularea oricărei marje de profit pentru companiile de transport rutier din România.

„Dacă se vor adopta cele mai importante modificări propuse prin proiectul de lege pentru modificarea legii RCA, respectiv abrogarea prevederilor ce limitează cheltuielile administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare ce pot fi incluse de asigurători în calculul tarifelor de primă (în acest moment plafonate la 25%) şi eliminarea obligaţiei ASF de reglementare a modului de calcul al tarifelor de primă, a criteriilor de risc, a indicilor de încărcare, a coeficienţilor de majorare şi/sau corecţie ori alte instrumente de ajustare a tarifelor de primă, atunci se vor re-crea condiţiile dezechilibrelor grave în piaţa RCA şi tarifele vor creşte accentuat pentru toţi deţinătorii celor 8,2 milioane de vehicule din România, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice”, avertizează transportatorii rutieri, potrivit Agerpres.

E dezastru pentru proprietarii de mașini DIESEL. Ce se întâmplă în București!... Vești proaste pentru proprietarii de mașini. O nouă taxă auto, introdusă de Guvernul Orban în 2020: ”Putem vorbi despre ...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri