Antena Căutare

Noul BMW Seria 3 - Ménage à trois, pe plaiuri mioritice

De-a lungul timpului, BMW s-a erijat printre constructorii de masini sport care se adreseaza, in primul rand, pasionatilor, ce apreciaza placerea de a conduce si legatura indisolubila dintre cele trei elemente ale adrenalinei pe patru roti: forta, control si aderenta. Iar cea de-a 6-a generatie BMW Seria 3, disponibila din aceasta saptamana si in Romania, nu face nota discordanta, chiar daca versiunea de baza 316d (116), ce costa 25.500 de euro, fara TVA, nu rupe asfaltul.

Dupa cinci generatii, 36 de ani si 12,5 milioane unitati, BMW Seria 3 este cel mai bine vandut model al marcii. Numai in ultimul an, de exemplu, mai bine de unu din patru modele BMW livrate a fost un BMW Seria 3. Daca prima Serie 3 (rechinul) era disponibila, in 1975, intr-o singura versiune de caroserie, a 6-a generatie este oferit de la bun inceput in 7 versiuni de motorizare, trei linii de design (Sport Line, Modern Line, Luxury) si cu cele mai moderne tehnologii BMW EfficientDynamics si BMW ConnectedDrive.

Design clasic inovator

Noua Serie 3 aduce in prim plan "BMW Lines", concept ce a debutat cu o data cu noul BMW Seria 1, dar pastreaza toate elemente clasice de design ale marcii - grila specifica a radiatorului, blocurile optice duble, montantul "C" si „Curba Hofmeister", precum si proportiile tipice unei masini sportive: capota puternic alungita, ampatament si ecartament mari. Un element nou in limbajul de design este prelungirea farurilor pana la intalnirea cu grila cromata a radiatorului.

VEZI galeria foto din subsolul paginii!

In acelasi timp, noul model este cel mai lung Seria 3 construit vreodata (4624 mm, +93 mm fata de generatia precedenta), ceea ce se resfrange direct asupra spatiului destinat pasagerilor.

Twin Turbo: Benzina sau diesel?

Noul BMW Seria 3 este disponibil in sapte versiuni de motorizare, 3 pe benzina si 4 diesel. Toate propulsoarele dispun de tehnologia TwinPower Turbo (!), ceea ce contribuie semnificativ la imbunatatirea eficientei si a performantelor dinamice. Ca o dovada a rezultatelor excelente, primul propulsor pe benzina echipat cu aceasta tehnologie, motorul de 6 cilindri in linie, a castigat fara intrerupere titlul de Motorul Anului in segmentul sau in ultimii 5 ani.

Motoare "Otto":
- BMW 320i, 1.997 cmc, putere 135 (184) kW(CP)
- BMW 328i, 1.997 cmc, putere 180 (245) kW(CP)
- BMW 335i, 2.979 cmc , putere 225 (306) kW(CP)

Motoare diesel:
- BMW 316d, 1.995 cmc, putere 85 (116) kW(CP)
- BMW 318d, 1.995 cmc, putere 105 (143) kW(CP)
- BMW 320d, 1.995 cmc, putere 120 (163) kW(CP)
- BMW 320d, 1.995 cmc, putere 120 (184) kW(CP)

Pentru o eficienta de top, toate tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt disponibile standard pentru intreaga gama de modele: functia Auto Start-Sport, managementul inteligent al componentelor auxiliare electrice sau recuperarea energiei la franare. Tot in echiparea standard pentru toate modele este, in premiera pentru BMW Seria 3, comutatorul Driving Experince Control cu modul de functionare ECO PRO. Acesta schimba raspunsul cutiei de viteze si al acceleratiei, precum si modul de functionare a sistemelor electrice de confort pentru o rulare cat mai eficienta, putand realiza o economie de combustibil de pana la 20%.

Gadgeturi

Noul BMW Seria 3 ofera o serie de tehnologii unice in segment. Se remarca sistemul Head-up Display full-color, ce proiecteaza informatiile esentiale intr-o imagine color, de mare rezolutie, pe parbriz, direct in campul vizual al conducatorului.

De asemenea, se pot monta in total, nu mai putin de sase camere video. Folosind display-ul central iDrive, trei dintre acestea ofera imagini complete pentru o parcare facila, doua sunt utilizate pentru iesirea din spatii inguste, cu vizibilitate redusa. Ultima camera video transmite informatiile direct catre un computer care le proceseaza pentru o serie extinsa de functii: avertizare la parasirea benzii de rulare, avertizare de coliziune frontala si tempomat activ cu reglarea vitezei si, in premiera pentru Romania, Speed Limit Info. Acesta informatii cu privire la viteza legala pe tronsonul de drum si depasirea interzisa coreland informatiile din sistemul de navigatie si semnele de circulatie.

In acelasi timp BMW ofera si in Romania cea mai extinsa gama de servicii de internet in automobil, toate aceste servicii fiind disponibile si pe noul BMW Seria 3. Este vorba de functii precum Web Radio, Last Mile Navigation, Google Maps Search sau Google Streetview si Facebook sau Twitter.

Integrala te scoate din zapada. Vezi TOP 10 cele mai ieftine masini 4x4!... Mazda CX-5 va fi echipat cu sistemul SCBS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x