Live acumFilm: Dragoste pe partie
Prime Time 20:00Film: Parker

Noul BMW Seria 5 Sedan are autonomie electrică cu 30% mai mare

Să conduci un BMW din ultima generație este o adevărată plăcere și mândrie. O spun cei care ai făcut măcar un test drive cu acest autoturism 100% german, care abundă în tehnologie de ultimă generație.

Să conduci un BMW din ultima generație este o adevărată plăcere și mândrie. O spun cei care ai făcut măcar un test drive cu acest autoturism 100% german, care abundă în tehnologie de ultimă generație.

BMW Seria 5 este o mașină superbă, care se remarcă prin eleganță și, pe lângă toate atuurile legate de design și dotări, mai are un mare plus: versiuni noi ale modelelor hibrid cu autonomie electrică cu 30% mai mare.

Nemții și-au îndreptat încet, dar sigur, atenția spre tehnologia viitorului, mașina electrică și au pus la bătaie un sistem plug-in hybrid pe noile modele, care creşte autonomie electrică cu peste 30%.

Astfel, tehnologia cuprinde celule de baterii ce contribuie la creşterea autonomiei electrice a modelului plug-in hybrid BMW 530e Sedan între 61 şi 66 de kilometri. În paralel cu lansarea pe piaţă a BMW 530e Sedan, BMW 530e xDrive Sedan este disponibil şi el imediat, ceea ce combină sistemul plug-in hybrid evoluat cu tracţiunea integrală inteligentă.

BMW 530e Sedan şi BMW 530e xDrive, eleganța electrică a nemților

Cele două versiuni plug-in hybrid ale BMW Seria 5 Sedan vin cu o baterie ce crește autonomia la drum, fără ca ea să fi fost mărită în ceea ce privește dimensiunile fizice. Bateria este amplasată sub scaunele spate ale celor două versiuni BMW Seria 5 și nu îngrădește absolut deloc spațiul destinat bagajelor.

Bateria care se regăsește pe versiunile BMW 530e Sedan şi BMW 530e xDrive poate fi încărcată de la prize casnice convenţionale prin utilizarea cablului de încărcare din echiparea standard. Bateria poate fi încărcată în mai puţin de şase ore. La un panou BMW i (Wallbox), respectiva operaţiune de încărcare durează trei ore şi 35 de minute.

Totul despre noile BMW seria 5 Sedan

BMW Seria 5 este un sedan modern din clasa business. Datorită aspectului dinamic şi totodată elegant, acesta se ridică în mod convingător la nivelul aşteptărilor pe care le avem în prezent de la un automobil din această clasă: este sportiv, captivant şi oferă plăcere de a conduce prin tehnologia de ultimă generaţie, scriu cei de la BMW pe site-ul de prezentare, destinat clienților din România.

Seria 5, denumită de pasionații mărcii germane și “cinciar”, este compusă din modelele BMW M5 Competition, BMW M5, BMW M550i şi BMW M550d xDrive.

BMW M5, modelul cel mai râvnit al ultimei generații de “cinciar”

Noul BMW M5 oferă combinaţia perfectă dintre un sedan business elegant şi performanţă şi putere: prizele de aer mari din partea frontală sportivă furnizează motorului M V8 suficient aer pentru răcire. Aspectul creat de liniile capotei distinctive din aluminiu, cu două linii de contur specifice M în părţile laterale, continuă în contururile plafonului foarte uşor şi robust creat din plastic ranforsat cu fibră de carbon (PRFC). Spoilerul M discret din partea spate accentuează aspectul sportiv şi puternic şi este un element important al conceptului aerodinamic general. Forma susţine performanţa – în mod constant, în fiecare detaliu.

Tehnologii inovatoare şi sisteme de asistare a conducătorului auto pentru confort şi siguranţă maxime.

Modelele BMW Seria 5 Sedan M stabilesc standarde noi în privinţa conectivităţii şi a sistemelor de asistare a conducătorului auto – fie că doreşti să organizezi întâlniri, să foloseşti e-mailul sau să înregistrezi cele mai bune scoruri personale pe circuitul de curse. Conceptul de operare inovator, panoul de instrumente multifuncţional şi sistemul Head-Up Display te impresionează prin controlul intuitiv pe care îl oferă, prin serviciile digitale şi noua grafică specifică M. Acestea îţi permit să înregistrezi toate informaţiile relevante pentru condus într-o fracţiune de secundă: de la afişajele pentru schimbarea treptelor de viteză, navigaţie, viteză şi modul de tracţiune integrală până la afişajele selectate personal. Numeroasele sisteme inteligente de asistare a conducătorului auto te sprijină în calitate de copilot, oricând doreşti.

Ce consum de combustibil au noile modele BMW Seria 5

BMW M5 Competition:

Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5–10,6

Emisii mixte de CO2, în g/km: 238–241

BMW M5:

Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5–10,6

Emisii mixte de CO2, în g/km: 238–241

BMW M550i xDrive:

Consum mixt de combustibil, în l/100 km: : 9,9–10,0

Emisii mixte de CO2, în g/km: 225–227

BMW M550d xDrive:

Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,3–6,4

Emisii mixte de CO2, în g/km: 166–168

Recomandari