Antena Căutare

Noul Citroën C5 - Facelift... sub capota

La doi ani de la lansare, Citroën C5 a primit o herghelie suplimentara sub capota. Vechiul motor 2.7 HDi a fost inlocuit din primavara de un propulsor de trei litri, care, pe langa cresterea puterii si a cuplului, ofera acum un consum mai redus de carburant. Toate acestea in conditiile in care masina beneficiaza de un excelent nivel de confort, datorat in principal sistemului de suspensii Hydractive 3 Plus.

Citroën C5 ramane un jucator de top pe segmentul mediu. Evolutia sa constanta demonstreaza inca o data acest lucru, acum fiind randul noului motor V6 diesel de 3.0 litri sa impresioneze. Nici n-ar avea cum sa n-o faca, deoarece prestatia acestui propulsor il claseaza pe C5 drept unul dintre cele mai fortoase modele din intreaga istorie a constructorului francez.

Venit sa-l inlocuiasca pe mai vechiul 2.7 HDi, dieselul de 3.0 litri arunca acum manusa concurentei prin niste cifre remarcabile: 240 CP (32 CP mai mult decat vechea motorizare) si un cuplu de 450 Nm, disponibil de la numai 1.600 rpm. Ambele valori se simt din plin in momentul rularii cu masina cu precadere in mediu extraurban, unde actionarea acceleratiei atrage aproape imediat un raspuns pe masura din partea motorului. Acesta este si meritul transmisiei automate in sase trepte, care, chiar daca este orientata mai mult spre confort decat spre sportivitate, are o reactie adecvata.

Concret, depasirile se fac cu lejeritate, iar C5 3.0 HDi ofera un comportament dinamic, dovedindu-se un adevarat alergator, mai ales ca viteza maxima avansata de fabricant se ridica la 243 km/h.

Tot articolul, in Jurnalul National

FOTO / Noul Mercedes CLS - Conceptul de strada... FOTO: Hyundai i20 cu influente Brabus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x