Antena Căutare

Numarul romanilor care mor in accidente rutiere, dublu fata de media UE

Numarul bucurestenilor care isi pierd viata in accidentele rutiere este aproape dublu fata de media din Uniunea Europeana, tara noastra ramanand astfel cea mai periculoasa din UE la capitolul accidente de circulatie, transmite Balkan Insight.

Astfel, la sfarsitul anului 2009, in Bucuresti se inregistrau 130 de decese rutiere la un milion de locuitori, aproape dublu fata de media UE, de 70.

Cifrele mai arata ca sase romani mor zilnic in accidentele rutiere.

"Sase persoane mor in fiecare zi in Romania din cauza accidentelor rutiere, ceea ce este prea mult. In plus, accidentele de masina sunt principalele cauze ale deceselor inregistrate in randul tinerilor", a declarat Marian Nedelescu, presedintele AVAR.

Principalele cauze ale producerii dezastrelor sunt sofatul necorespunzator si calitatea precara a drumurilor din Romania, spun expertii.

Anul trecut, in Romania s-au inregistrat 9.213 accidente rutiere, care au cauzat mai mult de 2.300 de decese si 8.500 de persoane grav ranite, potrivit Asociatiei Victimelor din Accidentele Rutiere (AVAR).

Datele Politiei arata ca circa 60% dintre accidente au fost produse din vina conducatorilor auto care au depasit viteza admisa, iar pentru 30% dintre incidente vina o poarta pietonii.

Astfel, Romania ramane cel mai periculos loc de sofat din Uniunea Europeana, raportat la numarul de decese.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Jaguar pregateste o berlina compacta... Drive Test: Chevrolet Captiva - A aruncat manusa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x