O nouă categorie de autovehicule va fi finanțată de programul Rabla Plus

În cadrul programului "Rabla Plus" a fost introdusă o nouă categorie de autovehicule finanțate prin program, fiind menționat un procent maxim de finantare de 50% din pretul de achizitie a autovehiculelor electrice, tinand cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportata la preturile existente pe piata, anunta Ministerul Mediului.

În cadrul programului Rabla Plus a fost introdusă o nouă categorie de autovehicule finanțate prin program, fiind menționat un procent maxim de finantare de 50% din pretul de achizitie a autovehiculelor electrice, tinând cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportată la prețurile pieței, anunță Ministerul Mediului.

Potrivit ministerului, din 1 ianuarie 2018, vor fi finanțate prin program și cvadriciclurile electrice.

O altă modificare la Programul "Rabla Plus" este eliminarea termenului de 31 decembrie pana la care pot fi emise facturile de achizitie a autovehiculelor electrice noi, tinand cont de perioadele mari de timp necesare producatorilor pentru livrare. În acest context, facturile vor fi emise in termenul de 180 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice si juridice, fara a mai fi conditionata livrarea autovehiculelor pana la sfarsitul anului fiscal.

Ministerul Mediului a precizat că notele de înscriere emise anterior intrării în vigoare a ordinului prin care a fost modificat ghidul de finantare le sunt aplicabile prevederile in vigoare la data emiterii acestora. Prin urmare, daca acestea au fost emise pana la intrarea in vigoare a ordinului de modificare, isi inceteaza valabilitatea la 31 decembrie 2017.

Vrei să îți cumperi o mașină? Intră pe CarZZ.ro și vezi cele mai noi oferte cu autoturisme scoase la vânzare din toate zonele țării.

Ultimele știri