Căutare Live

O nouă CONDIŢIE pentru obţinerea permisului de conducere. Toţi şoferii trebuie să facă un curs de prim ajutor!

Cei care vor să obțină permisul de conducere ar putea fi obligați să urmeze un curs de prim ajutor pentru a primi dreptul de a șofa. Inițiativa aparține deputatului social-democrat Tudor Ciuhodaru.

Cei care vor să obțină permisul de conducere ar putea fi obligați să urmeze un curs de prim ajutor pentru a primi dreptul de a șofa. Inițiativa aparține deputatului social-democrat Tudor Ciuhodaru.

Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PSD, a iniţiat un proiect legislativ care prevede ca cei care vor să obţină carnetul de şofer să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic, proba care să fie introdusă la examenul de permis auto.

Astfel, susţine deputatul, s-ar asigura un ajutor medical în primele minute sau chiar secunde după un accident rutier şi tot mai mulţi oameni implicaţi în astfel de incidente ar putea fi salvaţi în momentele critice de după impact.

"Sunt în etapa de strângere de semnături acum, este un proiect pe care îl consider util şi cred că va avea susţinere. E un proiect fără culoare politică. Când vorbim despre viaţa oamenilor, despre ce se întâmplă în trafic, nu vorbim despre culori politice", a spus deputatul, potrivit Ziarului de Iaşi.

"Este exact pe sistemul de paramedic. Cursurile, programa, modul de organizare şi desfăşurare şi toată procedura de absolvire vor fi făcute prin ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului de Interne. Sunt ţări europene care au deja aceste lucruri introduse, iar ideea este că fiecare dintre cei care obţin carnetul de şofer să fie la nivel de paramedic.

E un lucru care poate să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte, mai ales că 80 la sută dintre accidentele cu victime au loc în afara localităţilor - unde timpii de intervenţie sunt cum sunt, unde nu este nimeni care să intervină, unde ar trebui să ştie fiecare ce să facă.

Chiar şi în oraşe, când este vorba de intervenit, primul care intervine este tot un participant la trafic sau un poliţist, care să ştie cum să facă acest lucru.

(...) Există la ora actuală nişte noţiuni foarte vagi despre prim ajutor, trusă şi alte chestii, înainte de examenul pentru permis. Pe acest model, să se stabilească exact cum trebuie făcut - şi există instituţii abilitate, asta stabilesc Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne", a mai spus deputatul.


Manevra pentru care poţi rămâne fără permis! Situaţiile în care NU ai voie să dai înapoi cu maşina... Șoferii tineri folosesc telefonul mobil la volan! Vezi ce alte realități ascunde studiul realizat de Ford!...
Ultimele știri