Antena Căutare

Opel Cascada – Jos textila!

Daca e vara, sa fie cabrio! La doar cateva luni de la lansarea in premiera la Salonul Auto de la Geneva 2013, Opel Cascada, “noul Astra Cabrio”, se dezbraca si in Romania, de la un pret de 22.820 euro cu TVA pentru varianta 1.4 Turbo (benzina, 120 CP). Extrem de interesanta este intoarcerea la clasic, la acoperisul amovibil textil, dupa mai bine de 6 ani de Twin Top (acoperisul retractabil rigid cunoscut drept “CC”).

Cascada este o decapotabila de dimensiuni medii (lungime - 4.696 mm; latime - 2.020 mm, cu tot cu oglinzile exterioare), cu 4 locuri, un design frontal imprumutat de la Astra “J” si un spate sexy, ce inchide intr-o maniera eleganta liniile arcuite ale profilului. Dar ochii sunt atrasi incontrolabil de pavilionul din “carpa”, ce aduce aminte de Bertone-le din anii ’90 (Astra F Cabrio).

Pentru crearea acoperisului din material textil au fost utilizate materiale de calitate superioara, alese de la furnizorii pentru cele mai prestigioase modele cabriolet premium. Structura foloseste componente din magneziu, pentru a pastra greutatea redusa, iar geamul din spate este aliniat materialului textil intr-o maniera de executie disponibila pe roadster-ele cu mult mai multe pretentii. De asemenea, specialistii au acordat o atentie deosebita izolarii fonice si termice superioare, grefand un strat special din poliester intre stratul exterior si capitonajul de la interior.

Un mecanism electro-hidraulic, activat printr-un comutator amplasat intre scaunele din fata, deschide acoperisul in 17 secunde, la viteze de deplasare de pana la 50 km/h. In plus, masina se dezbraca si imbraca si de la distanta, prin intermediul cheii cu radiocomanda.

In ceea ce priveste dinamica, Cascada asigura o experienta de conducere precisa, datorita unei caroserii cu o rigiditate torsionala excelenta, suspensiei fata HiPerStrut si sistemului de amortizare adaptiv FlexRide. Iar dispozitivele de ghidare ale centurilor de siguranta fata, actionate electric, tapiteria din piele de ce mai buna calitate si scaunele ventilate si ergonomice, precum si sistemele de siguranta, fac viata soferului linistita si sigura.

Structura extrem de rigida a celulei pentru pasageri este fabricata cu precadere din otel de inalta rezistenta, pentru cel mai redus grad de deformare si cel mai mare spatiu de supravietuire posibil in conditii de accident. Iar montantii “A”, care sustin parbrizul, sunt fabricati dintr-o combinatie de otel si carbon presat. In caz de rasturnare, barele de inalta rezistenta, cu arcuri activate pirotehnic, se declanseaza automat in spatele scaunelor din spate, pentru a proteja habitaclul. De asemenea, aceste bare sunt activate si in cazul altor impacturi severe (cand sunt declansate si airbag-urile), pentru a pregati autovehiculul pentru o eventuala rasturnare.

Cascada combina experienta de conducere cu acoperisul coborat cu cele mai bune tehnologii dezvoltate de Opel. Acestea includ sistemul de iluminare adaptiv (AFL+), cu pana la 11 functii automate, cea de-a doua generatie a camerei video frontale Opel Eye, cu noile sale functii extinse (sistemul imbunatatit de recunoastere a indicatoarelor rutiere si avertizarea privind parasirea benzii de rulare, noile sisteme de monitorizare a distantei fata de autovehiculul din fata si de avertizare privind o coliziune frontala), o camera video pentru marsarier si un sistem avansat de asistenta la parcare, sistemul de monitorizare a unghiului mort lateral cu alarma pe baza de ultrasunete, scaune ergonomice fata, volan incalzit si sistemul de asistenta la pornirea in rampa.

Paleta de motorizari pe benzina este deschisa de un 1.4 litri Turbo, de 120 CP. Urmeaza o versiune mai fortoasa, de 140 CP, si culmineaza cu un 1.6 litri Turbo / 170 CP. Pentru clientii atrasi de diesel exista un 2.0 CDTI de 165 CP si un 2.0 Bi Turbo CDTI / 190 CP.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x