Antena Căutare

(P) Cameră auto: ce avantaje are? Merită să cumpăr una?

Șoferi imprudenți. Șoferi neatenți. Șoferi noi. Vreme rea. Parcare mai ușoară. Există o multitudine de motive pentru care camerele de bord, sau camera auto, poate fi găsită pe bordul oricărui șofer în zoua de astăzi.

(P) Cameră auto: ce avantaje are? Merită să cumpăr una?
Cameră auto: ce avantaje are? Merită să cumpăr una?

Camerele de bord au fost utilizate pe scară largă de către forțele de ordine și șoferii de camioane pe distanțe lungi de ani de zile, dar piața înregistrează o creștere uriașă a popularității de către vehiculele comerciale și de pasageri. Pandemia a încetinit vânzările pentru o perioadă, deoarece oamenii au petrecut mai puțin timp în mașinile lor, dar popularitatea lor este din nou în creștere.

Deci, ce este mai exact o cameră auto și de ce ar trebui să iei în considerare cumpărarea uneia?

Cum funcționează camera auto

Pe scurt, camera auto este o cameră montată pe bordul sau pe parbrizul unui vehicul. Aceasta înregistrează sunete și imagini din interiorul și exteriorul mașinii în timp ce conduci. Investiția într-o cameră de bord are multe avantaje și foarte puține dezavantaje.

Pe măsură ce tehnologia camerelor de bord se îmbunătățește, la fel se întâmplă și cu avantajele pentru șoferul obișnuit. Suntem foarte departe de anii 1980, când polițiștii foloseau camere pe trepied în interiorul vehiculelor și înregistrau pe bandă VHS. În prezent, o cameră auto obișnuită oferă capabilități HD sau chiar 4K, precum și mai multe opțiuni de stocare. Unele camere vin cu carduri SD detașabile care suprascriu cele mai vechi înregistrări pe măsură ce cardul se umple. Alte camere înregistrează fără fir și încarcă automat imaginile pe un sistem de stocare în cloud.

Există, de asemenea, opțiuni pentru modul și momentul în care camera de bord va înregistra. Toate camerele de bord vor înregistra în buclă continuă după ce sunt pornite și aproape toate au detectare a impactului, care va începe înregistrarea după ce a fost detectat un impact. Deoarece există o șansă ca ceea ce a declanșat impactul să fi dispărut de mult până la momentul în care începe înregistrarea, camerele de bord mai performante pot oferi detectarea impactului cu înregistrare tamponată, oferindu-vă o înregistrare pentru câteva secunde înainte și după impact.

Poți cheltui ceva mai mult pentru o cameră de calitate superioară care oferă un mod de parcare cu senzor parcare și senzori de mișcare care va înregistra chiar și atunci când este oprită. Camerele de bord mai scumpe oferă, de asemenea, senzori GPS pentru a urmări timpul, viteza și locația. Iar unele camere auto se pot conecta direct la un smartphone cu ajutorul unei aplicații mobile, permițându-ți să redai videoclipuri, să descarci imagini, să modifici setările camerei și multe altele.

Avantajele

  • Asigurare

Uneori, nu este întotdeauna clar cine a provocat un accident. Și, să fim sinceri, uneori oamenii nu sunt întotdeauna cinstiți! A avea imagini video ale unui incident în care este implicat un alt șofer te poate ajuta să eviți acele momente contradictorii, permițând forțelor de ordine și companiei tale de asigurări să vadă clar cine a fost vinovat. Acest lucru poate accelera, de asemenea, cererea ta de asigurare.

  • Dovezi de primă mână

Motivul numărul unu pentru care milioane de șoferi, mai ales în alte țări, au ales să folosească o cameră auto este acela de a avea dovezi de primă mână ale oricărui incident rutier. Așa cum am menționat mai sus, uneori oamenii mint sau uneori nu este imediat clar cine a fost vinovat. Imaginile video ale accidentelor de pe șosea, dintr-o parcare sau chiar de pe aleea proprie vor contribui în mare măsură la stabilirea vinovăției și la tragerea la răspundere a părții vinovate.

În plus, ai putea ajuta potențial un străin prin predarea înregistrărilor camerei de bord la poliție dacă ești martor la un incident care implică alți șoferi. De exemplu, o tamponare are loc în fața ta și șoferul responsabil fuge de la locul faptei? Poate că camera ta a surprins numărul lor de înmatriculare! De asemenea, poți folosi imaginile de pe camera de bord dacă observi un șofer beat sau imprudent și poți contribui la scoaterea acestuia de pe șosea înainte de a răni pe cineva.

  • Încurajează un condus mai sigur

Copiii se comportă mai bine atunci când știu că părinții lor sunt atenți, iar adulții nu sunt diferiți. La fel cum un atlet își revizuiește înregistrările video pentru a deveni un jucător mai bun, poți să îți revizuiești înregistrările video pentru a deveni un șofer mai bun.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x