Antena Căutare

(P) Cerințe și proceduri pentru a obține fișa medicală pentru permis auto în București

Locuiești în capitală și îți pregătești dosarul pentru școala de șoferi? Ai permisul expirat, suspendat sau anulat pentru diverse abateri? Atunci, cu siguranță, ai nevoie de fișa medicală pentru permis auto în București!

(P) Cerințe și proceduri pentru a obține fișa medicală pentru permis auto în București Galerie
Cerințe și proceduri pentru a obține fișa medicală pentru permis auto în București

Eliberarea acestui document presupune parcurgerea unor examene de specialitate, prin care medicii decid dacă ești sau nu apt din punct de vedere fizic și psihic să conduci un autovehicul pe drumurile publice. Această examinare este absolut necesară pentru creșterea nivelului de siguranță în trafic. însă nu are legătură cu testarea cunoștințelor de conducere, tehnice și practice. Așadar, personalul medical evaluează doar starea ta de sănătate fizică și psihică.

Cerințe de bază

Pentru a putea solicita acest certificat, este important să îndeplinești anumite cerințe de bază, respectiv vârsta minimă de 18 ani, o stare generală de sănătate adecvată pentru a conduce în siguranță, funcții vizuale și auditive, precum și coordonare motorie optime.

Procedura pentru a obține fisa medicala permis auto Bucuresti

  1. Alegerea unității medicale și programarea

În vederea obținerii acestui document, este necesar să te programezi la o clinică autorizată de către Direcția de Sănătate Publica (DSP). Stabilește telefonic sau online data și ora la care dorești să te prezinți pentru a efectua examenele medicale și respectă programarea întocmai, fără a întârzia. Este important să știi că, spre deosebire de anii trecuți, întreagă procedură durează cel mult o oră, examinările au loc într-o singură zi, în cadrul aceleiași clinici, iar eliberarea certificatului se face imediat după finalizarea investigațiilor medicale.

  1. Documentele necesare

La recepția clinicii sunt verificate documentele personale necesare completării fișei auto. Acestea sunt: buletinul sau cartea de identitate, fișa de școlarizare, dacă ești cursant în cadrul unei școli auto și adeverința de la medicul de familie în care sunt menționate bolile cronice, dacă suferi de una dintre acestea. În cazul în care porți ochelari de vedere, va trebui să te prezinți cu aceștia în ziua programării.

De asemenea, dacă suferi de diabet de tip I, ai nevoie și de scrisoarea medicală eliberată de medicul diabetolog, în care să fie specificate diagnosticul, tratamentul și recomandarea de a fi apt pentru a conduce. În pachetul investigațiilor obligatorii necesare pentru fișa medicală pentru permis auto în București nu se efectuează radiografia pulmonară și nu se recoltează probe de sânge.

  1. Examenele medicale

Investigațiile includ teste de vedere, teste auditive, evaluarea stării de sănătate generale și a coordonării motorii. Conform legislației în vigoare, trebuie să obții aviz favorabil la următoarele 6 specialități medicale:

  • Oftalmologie;
  • ORL;
  • Ortopedie;
  • Medicină internă;
  • Neurologie;
  • Psihiatrie.

Dacă faci parte din grupa a II-a de conducători auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E, ai nevoie și de consultația pneumologică. Această investigație a fost declarată obligatorie pentru depistarea sindromului de apnee în somn.

Ești cursant în cadrul unei școli de șoferi? Atunci pregătește-te și pentru obținerea avizului psihologic. Acesta va fi emis tot în cadrul clinicii în care vei efectua examenele medicale obligatorii, economisind timp și nemaifiind necesară deplasarea la alte unități de profil. Practic, toate investigațiile pentru fișa medicală pentru permis auto în București vor fi efectuate în aceeași locație, cabinetele de specialitate fiind alăturate.

  1. Eliberarea și valabilitatea documentului

Dacă treci cu brio toate examenele medicale, se va specifica în certificatul solicitat că ești apt pentru a conduce pe drumurile publice. Conform noii legislații, fișa are acum valabilitate 1 an de zile de la data emiterii și poate fi utilizată pe teritoriul întregii țări, indiferent de orașul în care a fost emisă.

În prezent, poți obține fișa medicală permis auto București, simplu și rapid! Stabilește o programare și vino cu încredere la clinică!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x