Antena Căutare

(P) Înțelegerea cerințelor vinietei cehe

Republica Cehă se poate mândri cu o rețea de autostrăzi bine întreținută, ceea ce o face o destinație perfectă pentru cei care preferă să călătorească cu mașina.

(P) Înțelegerea cerințelor vinietei cehe
Taxe de drum și viniete în Republica Cehă.

Republica Cehă se poate mândri cu o rețea de autostrăzi bine întreținută, ceea ce o face o destinație perfectă pentru cei care preferă să călătorească cu mașina.

Dacă ați ales Cehia ca fiind următoarea destinație pe care o veți explora la volan, pregătiți-vă pentru călătorie verificând cele mai esențiale reglementări de conducere.

În acest articol, vom prezenta elementele esențiale privind vinietele în Cehia, precum și alte reglementări de conducere pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a vă asigura un condus fără probleme.

Taxe de drum și viniete în Republica Cehă

Indiferent dacă includeți cele mai populare destinații pe itinerariul dvs. sau cele mai puțin populare, este posibil să aveți nevoie să obțineți o vinieta cehă pentru a conduce în Cehia fără probleme.

Din fericire, cumpărarea unei viniete pentru Republica Cehă nu a fost niciodată mai ușoară. Totul datorită sistemului digitalizat de viniete. Acum, puteți cumpăra o vinieta de la un magazin online precum vignetteczech.eu, folosind orice dispozitiv electronic cu o conexiune stabilă la internet.

Cine are nevoie de o vinieta în Republica Cehă

Obligativitatea vinietei cehe se aplică tuturor vehiculelor cu cel puțin patru roți de până la 3,5t. Motocicletele sunt scutite de obligația de a deține vinieta în Republica Cehă.

Pentru vehiculele care depășesc 3,5t, țara a introdus un sistem online dedicat, numit MYTO. Șoferii acestei categorii de vehicule trebuie să fie dotați cu un dispozitiv GPS care să măsoare distanța parcursă în Cehia. Taxa de drum va fi apoi estimată în funcție de kilometraj.

Tipuri disponibile de viniete cehești

Șoferii de vehicule de până la 3,5 t pot alege între următoarele tipuri de viniete digitale disponibile:

  • o vinieta pentru 10 zile
  • o vinieta pentru 30 de zile
  • o vinieta pentru 1 an

Ceea ce este esențial, valabilitatea unei viniete poate începe imediat după finalizarea plății sau de la data selectată în calendarul online la efectuarea comenzii online a vinietei.

Cum să cumpărați o vinieta cehă online

Achiziționarea unei viniete pentru Cehia poate fi finalizată în câteva minute, din confortul casei dumneavoastră. Aceasta vă va permite să economisiți mult timp și energie, deoarece veți evita necesitatea de a face o oprire la cel mai apropiat punct de vânzare a vinietei. În schimb, puteți cumpăra o vinieta pur și simplu urmând aceste instrucțiuni:

  1. Alegeți un tip de vinietă electronică cehă și introduceți toate informațiile solicitate, asigurându-vă că nu ați făcut nicio eroare.
  2. Indicați data de începere a vinietei dumneavoastră.
  3. Acoperiți taxa de serviciu folosind una dintre metodele de plată online disponibile.
  4. Primiți confirmarea vinietei, care vă va fi trimisă prin e-mail.
  5. Conduceți fără griji în Republica Cehă!

Nu este nevoie să imprimați confirmarea vinietei, deoarece sistemul e-vignette este complet digitalizat, iar toate detaliile sunt stocate online.

Ce se poate întâmpla dacă conduc fără vinieta în Republica Cehă

Vinietele sunt o formă de taxă de circulație. Dacă nu obțineți o vinieta pentru Republica Cehă și folosiți drumurile cu taxă din Cehia, trebuie să fiți conștient de potențialele sancțiuni financiare.

Patrulele speciale ale poliției sunt echipate cu camere de luat vederi care verifică dacă un șofer care utilizează drumurile cehe are o vinieta activă sau dacă este scutit de obligația de a utiliza vinieta.

Reglementări de conducere și documente necesare

Înainte de a porni spre Republica Cehă, asigurați-vă că sunteți în posesia unui permis de conducere valabil, a certificatului de înmatriculare al vehiculului și a asigurării. Țineți cont de limitele de viteză aplicabile în această țară, care variază între 50 km/h în zonele urbane și 130 km/h pe autostrăzi.

De asemenea, fiți atenți la legislația cehă, care prevede că toți pasagerii trebuie să folosească centura de siguranță, iar vorbitul la un telefon portabil în timpul condusului este interzis. Respectați aceste reguli pentru a evita situațiile neplăcute, cum ar fi primirea unei amenzi, și pentru a vă asigura siguranța dumneavoastră, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Ninsorile au acaparat România. Ce amenzi riscă șoferii care nu au cauciucri de iarnă pe acestă vreme... Cum scapi de geamurile aburite ale mașinii când afară e frig și în mașină e foarte cald. Elimină condensul în câteva sec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x