Antena Căutare

(P) Tot ce trebuie să știi despre protecția pentru bara din spate a autoturismului

Într-un moment sau altul, probabil vei scoate ceva din portbagajul mașinii și descoperi cu stupoare că există o urmă pe caroserie. Acest lucru este și mai probabil dacă transporți în mod regulat articole voluminoase și grele, cum ar fi cărucioare, alimente, articole de bricolaj sau chiar câini energici.

imagine cu farul unei masini albastre
Află care sunt beneficiile unei bare de protecție spate | nomadparts.ro

Într-un moment sau altul, probabil vei scoate ceva din portbagajul mașinii și descoperi cu stupoare că există o urmă pe caroserie. Acest lucru este și mai probabil dacă transporți în mod regulat articole voluminoase și grele, cum ar fi cărucioare, alimente, articole de bricolaj sau chiar câini energici.

Defecțiunile și zgârieturile pe care le cauzează pot fi inestetice și evidente iar costul pentru retuș sau revopsire poate fi extrem de mare. Aceste defecte pot afecta chiar valoarea de revânzare a mașinii.

Dacă vei folosi o bară de protecție spate vei fi pe deplin protejat împotriva uzurii de zi cu zi care poate deteriora aspectul mașinii. Astfel, putem afirma că bara de protecție spate este accesoriul ideal pentru cei cărora le pasă de păstrarea automobilului în cele mai bune condiții posibile. În cazul în care zona din jurul barei de protecție are deja semne evidente de uzură, montarea unei protecții pentru bară va acoperi daunele existente și va îmbunătăți aspectul mașinii.

Indiferent cât de atent ai fi, este ușor să provoci zgârieturi pe barele de protecție ale mașinii. Cauzele acestor zgârieturi pot fi locurile de parcare înguste sau mersul cu spatele într-un garaj nu foarte spațios. Barele de protecție din spate sunt, de asemenea, susceptibile la deteriorarea cauzată de încărcarea bagajelor grele în portbagaj sau a zgârieturilor cauzate de ghearele câinelui în timp ce animalul de companie intră și iese.

Deoarece, cele mai multe automobile moderne au barele de protecție vopsite, aceste zgârieturi vor începe să arate inestetic, iar valoarea de piață a mașinii se va diminua. Din fericire, există o mulțime de produse de protecție disponibile, concepute pentru a proteja vopseaua de daune.

Cum funcționează protecția pentru bara din spate a automobilului?

Protecția este instalată pe partea superioară a barei, având rolul să protejeze împotriva daunelor cauzate de încărcarea articolelor în și din portbagaj. Înstalarea barei de protecție poate fi făcută cu ușurință și acasă deoarece nu necesită instrumente speciale, fiind de obicei fixată cu bandă auto sau direct pe suruburile și armăturile deja existente.

Protecția pentru bara din spate poate fi fabricată din oțel inoxidabil sau plastic ABS cu impact ridicat. Acest produs trebui să fie proiectat pentru a se potrivi în mod perfect modelului tău de mașină, din acest motiv, există o gamă largă disponibilă online.

Bara din spatele mașinii moderne protejează vehiculele de daune minore în caz de coliziune cu viteză mică. Problema este că este nevoie doar de un impact serios pentru a reduce eficacitatea acestora la următorul acident. Aici apare importanța utilizării unei protecții pentru bara din spate

Dacă se întâmplă un alt accident și ai instalat o protecție pentru bară spate, probabil că nu va trebui să cumperi o bară nouă. Acesta este un beneficiu major deoarece barele din spate sunt scumpe și dificil de instalat.

Instalarea unei protecții pentru bara din spate

Procesul de montare a unei protecții pentru bara din spate este mai ușor decât ai putea crede și se poate face acasă în doar câteva minute. Se fixează în partea superioară a barei de protecție spate, fie cu bandă auto, fie, în unele cazuri, cu șuruburi și armături existente. Întregul proces de instalare a acestui produs depinde de mașina ta și de tipul de protecție a barei achiziționat.

Beneficiile unei bare de protecție spate

• Previne zgârieturile și loviturile. O protecție a barei din spate de calitate va proteja autovehiculul împotriva lovirii, răzuirii sau zgârieturilor de către un alt vehicul atunci când parchezi. De asemenea, protecția pentru bara din spate are calități de absorbție a impactului.

• Parchezi fără griji. Dacă parcatul reprezintă o provocare pentru tine sau te îngrijorezi că cineva îți va lovi accidental automobilul într-o parcare sau pe stradă, un dispozitiv de protecție pentru bara din spate îți va oferi liniște sufletească.

• Economisești bani. Repararea unei bare poate fi costisitoare. Poți evita nevoia de reparații scumpe investind într-o protecție pentru bara din spate.

• Menții valoarea de piață a autovehiculului. Dacă în cele din urmă decizi să-ți vinzi mașina, vei putea crește prețul cerut dacă bara de protecție este într-o formă bună și nu este marcată de zgărieturi și lovituri.

Acestea sunt informațiile pe care trebuie să le știi pentru a folosi în mod eficace o protecție pentru bara din spate. Dacă ești interesat de achiziționarea unui astfel de produs, magazinul online NomadParts.ro stochează o gamă largă de protecții pentru bara spate de la o serie de producători de încredere. Poți comanda online bara de protecție potrivită pentru automobilul tău și să o primești în fața ușii tale.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x