Căutare Live

Veste nesperată pentru șoferii din România! Se modifică numărul de puncte la acumularea căruia se suspendă permisul de conducere

Permisul de conducere se va suspenda la acumularea a 45 de puncte, şi nu la 15, cum prevede legislaţia în vigoare, potrivit unui amendament ce a fost adoptat, marți, de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Permisul de conducere se va suspenda la acumularea a 45 de puncte, şi nu la 15, cum prevede legislaţia în vigoare, potrivit unui amendament ce a fost adoptat, marți, de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

„Amendamentul la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice poate fi explicat, în primul rând, prin aceea că săptămâna trecută am mai adoptat o propunere legislativă cu privire la modificarea cuantumului şi la alte tipuri de contravenţii cu privire la legea privind Codul rutier. De ce? S-a considerat că ar trebui mărit şi cuantumul în baza căruia după aceea să fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule, tocmai pentru că, mărindu-se cuantumul amenzilor şi practic şi al punctelor de penalizare aferente amenzii contravenţionale”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Nicuşor Halici.

„Se ajungea în situaţia în care unui conducător de autovehicule, în baza unei amenzi destul de mari, pentru o contravenţie nu foarte gravă, să i se suspende şi permisul de conducere. Atunci am ridicat acest prag de puncte de suspendare până la 45, pentru că e în natura umană, până la urmă cu toţii greşim, în orice facem. Importat este dacă o facem voit sau nu. Dacă nu o facem cu intenţie şi atunci nu e repetitivă, totuşi conducătorul auto să nu poată fi sancţionat pentru o greşeală, pentru că ştiţi foarte bine, ba mai avem o urgenţă, ba infrastructura nu ne permite, ba suntem în tot felul de timpi în care trebuie să ne încadrăm ca şi şoferi, bineînţeles", a adăugat acesta.

Nicuşor Halici a adăugat că amendamentul a fost făcut de deputaţii PSD şi este susţinut şi de ministrul Transporturilor.

Noul model Dacia Duster Pick-up i-a CUCERIT pe francezi! Cu ce dotari impresionante vine și de unde il pot achizitiona r... Modificări majore la Codul Rutier, din 2019. Noi sancțiuni în funcție de punctele de penalizare...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri