Antena Căutare

Peste 400 de drumuri, fara contracte de deszapezire. Autoritatile pregatesc tarusi de lemn si folii de plastic

Avem toate sansele sa ramanem inzapeziti si in acest an, daca vom avea o iarna grea. Multe tronsoane de drum importante au ramas inca descoperite pentru ca nu s-a inscris nimeni la licitatii. In plus, nici parazapezii nu sunt destui. Iar ca sa nu mai fie furati, oficialii pregatesc o noua varianta de panouri de protectie: o folie din plastic sustinuta de tarusi din lemn.

Panourile portocalii care se ivesc din zapada sunt parazapezii pe care oficialii intentioneaza sa-i monteze pe drumurile din Romania. O idee noua, care ar trebuia sa ne scuteasca de neplaceri. Si o varianta mult mai ieftina, spun reprezentantii Companiei de Drumuri. Daca parazapezii clasici costa peste 100 de lei metrul, folia ajunge la mai putin de sapte. Licitatia pentru noii parazapezi va fi lansata saptamana viitoare.

Insa viitorul pare sumbru, mai ales luam in considerare faptul ca pentru multe drumuri importante nu exista inca niciun contract de deszapezire.

Daca vom avea o iarna grea, pe Autostrada Soarelui vor circula doar tractoarele, care acum au interzis. Asta pentru ca exista contracte de deszapezire pentru o singura bucatica, de 50 de km, pana la Lehliu. Iar pentru restul inca se cauta solutii.

Si nu este singurul caz. La fel se intampla si pe centura de nord a Capitalei si pe o portiune din Drumul National 1. In total, Ministerul Transporturilor a identificat peste 400 de drumuri care pot crea probleme in sezonul rece.

40.000 de oameni au trecut pragul salonului auto organizat in Bucuresti... Jaguar XF Sportbrake: Cu barca pe valuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x