Antena Căutare

Piata pieselor auto va creste cu peste 5% in acest an

Iesirea din garantie a masinilor livrate in anii 2007-2008 vor crea premisele cresterii cu peste 5 procente a pietei locale de piese auto in acest an comparativ cu 2010, cand piata era evaluata la 950 milioane euro, anticipeaza reprezentantii CarFrance, importator si distribuitor de piese auto pentru marcile Dacia, Renault, Peugeot si Citroen.

"Ma astept la o crestere chiar mai mare de 5% anul acesta, intrucat masinile livrate in anii cu vanzari record 2007-2008 vor iesi din garantie, iar posesorii de masini nu vor mai fi nevoiti sa execute reparatiile in service-ul marcii, ci vor incerca sa reduca din cheltuieli procurandu-si singuri piese pentru autovehicule sau alegand service-urile multimarca", a declarat directorul executiv al CarFrance, Dan Pantea, intr-un comunicat.

Potrivit datelor Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, 2,8 milioane de masini din cele 4,3 milioane de automobile aflate in circulatie in Romania au o vechime mai mare de sase ani.

"Anul acesta vor iesi din garantie peste 280.000 de autoturisme cumparate in 2008, din care cele mai multe sunt Dacia, circa 80.000 de unitati", a spus reprezentantul CarFrance.

El a adaugat ca in anul 2011 cele mai cautate piese auto vor fi in continuare consumabilele.

Sursa: Financiarul

VEZI topul celor mai poluante marci auto: Mercedes pe unu, Dacia pe 5!... Suzuki Kizashi: Daca n-a mers "normalul", incercam cu Turbo?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x