Antena Căutare

Platformă online: Vânzările de roviniete au scăzut cu 25% săptămâna trecută, pe fondul stării de urgenţă

Scala Assistance, distribuitor autorizat CNAIR, care operează şi platforma online de vânzare de roviniete Roviniete.ro, a anunţat marţi că a înregistrat în luna martie o reducere cu 10% a vânzărilor de roviniete iar în ultima săptămână a lunii martie (22-28 martie), scăderea a fost de 25%, pe fondul stării de urgenţă şi al măsurilor implementate de autorităţi.

”Contracţia cea mai puternică s-a înregistrat în categoria vehiculelor de transport persoane, unde scăderea din ultima săptămână din martie este de aproape -80%, în timp ce dinamica pentru autoutilitare şi transport marfa a fost de -15%. Pentru categoria autoturismelor, scăderea la nivelul aceleiaşi perioade a fost de -40%”, potrivit datelor extrase din platforma Scala Assistance, distribuitor autorizat CNAIR.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat zilele trecute că valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă, întrucât aceasta nu se încadrează în categoria "documentelor eliberate de autorităţile publice".

Astfel, cei care sunt nevoiţi să călătorească între oraşe în această perioadă, fie că sunt persoane fizice sau transportatori de marfă sau persoane, trebuie să se asigure că au rovinietă valabilă, pentru a evita amenzile emise automat prin sistemele de monitorizare.

Cu toate acestea, urmare a îndemnului de a evita deplasările, alături de reducerea activităţii comerciale în majoritatea sectoarelor economice, numărul rovinietelor emise după declanşarea stării de urgenţă s-a redus constant pe tot parcursul lunii martie.

La punctele fizice de vânzare a rovinietelor prin sistemul dezvoltat de Scala Assistance, în primele două săptămâni din martie s-au înregistrat creşteri uşoare (10% şi respectiv 6%) faţă de aceleaşi perioade ale 2019. Ultimele două săptămâni au adus însă scăderi considerabile, de -15% în săptămâna 15-21 martie şi respectiv -33% în săptămâna 22-28 martie.

”Scăderea numărului de roviniete emise la punctele de vânzare fizice este firească în contextul distanţării sociale şi eliminării deplasărilor fără urgenţă. În online înregistrăm o stagnare (variaţii sub ±3%), care semnalează o migrare parţială din offline, cât şi nevoia oamenilor de a rămâne pregătiţi pentru urgenţe. Este îngrijorătoare tendinţa de contracţie pe segmentul business, adică pentru vehiculele de transport marfă, unde nu există încă măsuri restrictive”, declară Florin Ţîra, director general adjunct Scala Assistance.

Echipa Scala Assistance lucrează la distanţă în această perioadă, pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului online de emitere a rovignetei, taxei de pod şi celorlalte servicii.

”Susţinem distanţarea socială, dar ştim că anumite categorii profesionale trebuie să îşi continue activitatea, iar în acest caz recomandăm achiziţionarea online, care elimină contactul direct, cozile şi hârtiile. Rovinieta poate fi emisă contactless pe platforma , pentru toate categoriile de automobile şi vehicule de transport”, adaugă Florin Ţîra.

Platformele online roviniete.ro şi taxadepod.ro funcţionează în parametrii obişnuiţi, iar serviciul de suport continuă să răspundă la telefoane, mai spune el.

Sursa : news.ro

Atenție, șoferi! ITP, în perioada stării de urgență, NU se prelungește automat! Reguli stricte, la Registrul Auto Român... Infotrafic. Restricţii de trafic pe A2 Bucureşti-Constanţa, pe sensul către Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x