Antena Căutare

Schimbare pentru polițiștii rutieri! Vor avea camere video și îi vor putea înregistra pe șoferii pe care îi opresc în trafic

Polițiștii rutieri vor avea camere video cu care îi vor putea înregistra pe șoferii pe care îi vor opri în trafic, după ce aceștia vor fi avertizați că, la nevoie, imaginile vor putea fi folosite în instanță.

Schimbare pentru polițiștii rutieri! Vor avea camere video și  îi vor putea înregistra pe șoferii pe care îi opresc în trafic
Polițiștii rutieri îi vor putea filma pe șoferii pe care îi opresc în trafic.

Orice intercațiune pe care o vor avea șoferii cu polițiștii va fi înregistrată. Sistemul body-cam va fi prezent pe fiecare polițist, în așa fel încât imaginile care vor fi stocate pe acest dispozitiv vor putea fi folosite ca probe.

Modelul este preluat de la poliţiştii americani. Spre exemplu, polițiștii din Seattle au intervenit acum câteva zile în cazul unui suspect extrem de periculos. Întreaga misiune, inclusiv momentul în care au deschis focul asupra mașinii bărbatului pe care îl urmăreau, a fost filmată de camerele miniaturale pe pe care oamenii legii le poartă prinse de uniform, potrivit digi24.ro.

Polițiștii români de la Rutieră vor primi și ei astfel de camere. Experimentul cu primele 300 de dispozitive a avut succes, iar Ministerul de Interne a investit 5,8 milioane de lei în 9.000 de mini-camere.

Polițiștii vor putea pune camerele în funcțiune în momentul în care opresc un șofer în trafic sau ulterior, dacă situația devine periculoasă.

„Aceste imagini sunt probe și reprezintă probe atât în ceea ce privește constatarea contravențiilor, cât și în cauzele penale”, a spus Cosmin Andreica, reprezentant al poliţiştilor.

Camerele video ar urma să fie folosite în schimburi de aproape 40.000 de polițiști. Oficialii MAI spun că, în primă fază, vor primi dispozitive de înregistrare video toți polițiștii în uniformă. Apoi, vor beneficia de o astfel de dotare și cei din structurile speciale.

Prahova: Restricţii de circulaţie pe DN 1, pe sensul către Capitală, până în 6 februarie pentru montarea separatoarelor ... Vești bune pentru toți șoferii: Prețul la pompă a scăzut! Află cu cât vei plăti mai puțin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x