Căutare Live

Premiera! VW Golf VI Cabrio - Pe urmele strabunilor Mk1 si Mk3

Volkswagen-ul Golf VI se uita in trecut si se intoarce la origini, propunand prima versiune decapotabila dupa Golf-ul I (1979) si Golf-ul III (1994) Cabriolet. Noul model ar putea fi prezentat, in varianta GTI Cabriolet, la Salonul Auto de la Geneva 2012. Deocamdata insa, informatiile nu au fost confirmate oficial.

Desi nu e nimic oficial, VW a prezentat in 2011, la Worthesee, doua concepte de Golf VI decapotabile, un R si un GTI. Si, cum aprecierile publicului si ale specialistilor se pare ca au fost la inaltime in aceea ce priveste "resuscitarea" mult-apreciatului Golf I Cabriolet, constructorul german a luat decizia intrarii in productie, potrivit unor surse.

Golf-ul VI Cabriolet are o caroserie tip "barcuta", fara roll-bar-ul central prezent la Mk1 si Mk3, dar pastreaza pavilonul amovibil clasic, din panza.

Sub capota, GTI-ul Cabriolet vine cu "obisnuitul" TFSI de 2.0 litri ce dezvolta 208 CP si un cuplu maxim de 280 Nm. Acceleratia 0-100 km/h este estimata la circa 7 secunde, iar viteaza maxima, la 240 km/h.

Foto: AutoExpress

FOTO! Cele mai bune masini in 2012... Succesul Dacia agita spiritele in Franta...
Ultimele știri