Antena Căutare

Preturile anvelopelor de iarna s-au dublat

Daca in general preturile anvelopelor au crescut intre 25% si 40%, preturile cauciucurilor de iarna, obligatorii prin lege de la 1 noiembrie, au explodat in ultimele trei luni, ajungand sa fie, pentru anumite categorii, chiar duble fata de anul trecut. Mai mult, surse din piata afirma ca in urmatoare perioada gumele de iarna s-ar mai putea scumpi cu inca 10%, din cauza cererii mari.

Potrivit datelor statistice ale Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), pentru anumite categorii de pneuri de iarna, in special la cele pentru vehiculele de transport, preturile aproape s-au dublat in ultimele luni.

Mai mult, reprezentantii organizatiei sustin ca „tezele conform carora statul va castiga din cumpararea acestor anvelope sunt false deoarece 85% din vanzarile totale de anvelope din Romania provin din import".

Mai mult FORT a tinut sa precizeze ca "exista o criza a anvelopelor de iarna, in special a celor de tip C pentru ca anvelopele produse in tara sunt intai exportate catre centrele logistice din Europa si ulterior reimportate, iar TVA-ul incasat de statul roman este astfel suportat la o valoare majorata de catre cumparatorul final".

Concluzia FORT ramane ca "printr-un export major de capital romanesc, ajungem sa cumparam la pret dublu anvelope din Europa fabricate in Romania".

De asemenea, analiza arata ca solutia alternativa gasita de unii importatori este China, insa acestia profitand de situatia existenta, aproape ca au dublat pretul produselor.

Din pacate, nu este prima data cand o legislatie incetosata aduce inr-o astfel de situatie consumatorul roman.

Sursa: Financiarul

BMW prezinta noul M3 DTM... Sergio Marchionne: ''Maserati va concura cu Porsche si Bentley''...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x