Antena Căutare

Primul monovolum Dacia s-ar putea numi Popster

In 2012, gama Dacia se va mari cu un monovolum si o utilitara, informatia fiind confirmata oficial. Cum se vor numi noile modele sau ce specificatii vor avea nu se stie insa! Asa ca bursa zvonurilor este deschisa. Potrivit publicatiei franceze Automobile Magazine, primul monovolum din istoria Dacia ar putea primi numele "Popster".

Aceeasi sursa sustine ca MPV-ul romanesc, care in prezent este cunoscut sub numele de cod J92, va intra in segmentul monovolumelor compacte, unde va rivaliza cu modele consacrate, precum Opel Zafira, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso si Renault Scenic.

Ziaristii de la Automobile Magazine au aflat ca viitorul monovolum Dacia va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri, va avea un al treilea geam lateral patrat, usi laterale posterioare batante, iar la interior va oferi pasagerilor sai sapte locuri.

Dincolo de toate aceste detalii, Popster se va distinge prin pretul sau, care se va situa undeva in jur de 14.800 de euro. Asta inseamna ca modelul Dacia va fi cu circa 6.000 de euro mai ieftin decat un Renault Scenic in varianta entry-level.

Noua utilitara Dacia: nume de cod K67

Alaturi de monovolum, constructorul autohton va lansa in cursul anului viitor si o noua utilitara, cunoscuta astazi sub numele de cod K67.

Conform informatiilor oferite de Automobile Magazine, aceasta va avea usi laterale glisante, iar hayonul va fi transformat in doua usi in genul celor de pe Logan MCV.

In ceea ce priveste pretul, noua utilitara Dacia va costa 13.000 de euro in versiunea sa pe benzina, in timp ce modelul diesel de 85 de cai-putere va costa cu 1.500 de euro mai mult. Noua K67 va consuma in medie, conform unor informatii preliminare, 5,5 litri/100 km.

Pretul de baza al noii utilitare va fi in Franta cu 3.750 de euro mai mic comparativ cu cel al modelului Kangoo 1.5 dCi 90 CP Authentique, desi spatiul interior va fi mai generos.

Sursa: Jurnalul National

Bilant tragic: 2.363 persoane au murit in accidente de circulatie in 2010... FOTO! Noua Lancia Ypsilon vine la Geneva 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x