Antena Căutare

Anunț important pentru șoferi! Toți cei care au permis de conducere vot fi obligați să obțină aceste acte!

Îți expiră permisul de conducere sau l-ai pierdut? Stai liniștit, aici ai procedura completă și toate actele necesare pentru preschimbarea permisului auto.

Îți expiră permisul de conducere sau l-ai pierdut? Stai liniștit, aici ai procedura completă și toate actele necesare pentru preschimbarea permisului auto.

Primul pas este să te asiguri că ai cartea de identitate încă valabilă și că încă semeni cu poza pe care o ai în buletin. În caz contrar, va trebui întâi să îți faci un nou buletin. Schimbările dramatice de aspect, cum ar fi o barbă generoasă, pot să îți pună probleme serioase la ghișeul de la permise auto.

Al doilea pas important este să ai o fișă medicală, pe care o vei obține doar de la o clinică autorizată în urma unor teste. Durează aproximativ trei ore și costul său pleacă de la 125 de lei, dar poate să treacă de 200 de lei în funcție de clinica la care apelezi.

Odată ce ai fișa medicală pentru preschimbare permis, este timpul să plătești taxa de permis. Aceasta costă 68 de lei și poate fi plătită la orice oficiu CEC Bank. Să păstrezi cu grijă chitanța și să ai cartea de identitate când mergi să faci plata. Până în acest moment ai strâns deja câteva acte, deci îți recomandăm să le ții într-un dosar, ca să nu cumva să le pierzi.

Va trebui să faci o copie a cărții de identitate și să ai la tine permisul de conducere care urmează să expire sau a expirat. Permisul pe care vrei să îl schimbi va trebui să îl ai în original. În caz că l-ai rătăcit, va trebui să prezinți dovada pierderii acestuia, respectiv un document care atestă faptul că ai declarat pierderea documentului.

Foarte important este să rețineți că procedura de preschimbare permis în cazul pierderii nu prelungește valabilitatea actului dacă solicitantul nu aduce și un certificat medical în acest sens.

Înainte să mergi la ghișeu, mai trebuie să descarci formularul de solicitare eliberare permis. La fel ca toate actele, acesta trebuie completat și depus personal. Poate fi obținut gratuit de la ghișeu, dar dacă vii cu el imprimat și completat de ”acasă” câștigi timp.

Poți face o preschimbare permis cu până la două luni înainte de momentul în care expiră actualul tău permis de conducere. Reține că vei primi amendă dacă vei circula cu un permis expirat și nu vei putea să părăsești țara dacă ești la volan și agentul de control de la graniță constată că ai un permis de conducere care a expirat.

Revenind la procedura de preschimbare permis, trebuie să faci un drum la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Desigur, dacă nu locuiți în Capitală, trebuie să mergeți la instituția echivalentă din localitatea de reședință. Însă, dacă aveți un domiciliu în București dar nu v-ați schimbat toate actele, tot puteți să mergeți la DRPCIV pentru preschimbare permis

În această țară tot mai multe orașe interzic mașinile diesel! Peste 600.000 de români sunt grav afectați... Taxă nouă de 2.000 euro pentru această categorie de șoferi. Peste un milion de români vor fi grav afectați!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x