Programul Rabla, schimbare uriașă! Ce trebuie să faci ca să primești mai mulți bani de la stat

 
+3 click pentru
galerie

Anunțul momentului pentru români! Guvernul a anunțat ce se întâmplă cu programele Rabla și Rabla pentru electrocasnice! Ce trebuie să afli?

Guvernul a aprobat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, astfel, vor putea fi demarate programele naţionale Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla pentru electrocasnice. 35.000 de români vor putea să-şi cumpere o maşină nouă prin programul Rabla Clasic, ajuns la a 15-a ediţie. O noutate a acestui an este că, pe lângă voucherul de 6.500 de lei, românii vor putea să obțină și un ecobonus în valoare de 1.000 sau de 1700 de lei, totul în funcție de norma de poluare a mașinilor pe care urmează să le cumpere.

 În premieră, în 2019 se vor acorda bani şi pentru instalarea de echipamente fotovoltaice.

PROGRAMUL RABLA

”Aprobăm bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. Românii aşteaptă lansarea programelor de mediu şi iată că, odată cu aprobarea bugetului, acestea pot demara. Vom continua cel mai longeviv program guvernamental, Rabla Clasic care anul acesta se află la a 15-a ediţie”, a anunţat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acesteia, prin bugetul alocat de 322 de milioane lei, aproximativ 35.000 de români vor avea posibilitatea să înlocuiască maşinile mai vechi de opt ani cu altele noi.

PROGRAMUL RABLA PLUS

Continuă, de asemenea, Programul Rabla Plus prin care se finanţează achiziţia de maşini electrice şi hibride, suma alocată fiind de 93 de milioane de lei.

”Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco voucher din uniunea europeană, aproximativ 10.000 de euro, pentru maşini electrice sută la sută. Stimulăm, astfel, tranzacţia către eco mobilitate şi construim în România o adevărată piaţă a vehiculelor ecologice”, a mai spus Dăncilă.

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE

Aceasta a precizat că cetăţenii vor putea accesa şi 2019 Programul Rabla pentru electrocasnice prin care se oferă stimulente financiare în valoare totală de 40 milioane de lei pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi cu consum redus de energie. facebook whatsapp twitter pinterest