Antena Căutare

Anunț de la Fondul de Mediu! Ce au decis autoritățile despre programul "Rabla". Noutăți pentru 2019

istrația Fondului de Mediu (AFM) a prelungit sesiunea de înscriere în programul "Rabla" și "Rabla Plus" a persoanelor juridice până pe data de 7 decembrie 2018, inclusiv.

Administrația Fondului de Mediu (AFM) a prelungit sesiunea de înscriere în programul "Rabla" și "Rabla Plus" a persoanelor juridice până pe data de 7 decembrie 2018, inclusiv.

"Sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Programul Rabla Clasic) și în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) a fost prelungită până la dată de 7 decembrie 2018", se notează în comunicat.

Cu ce noutăți vine programul "Rabla" în 2019

Începând din 2019, cei ce vor dori să beneficieze de ajutorul de la stat pentru înlocuirea mașinii vechi, prin programul "Rabla" ar putea fi obligați să ducă la casat numai mașini cu inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă.

Cea mai importantă schimbare propusă la programul Rabla 2019 este cea legată de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească mașinile pentru a putea fi casate. Mai exact, mașinile care vor putea fi casate de către persoanele sau firmele care vor dori să beneficieze de sprijin financiar de la stat prin programul Rabla de anul viitor vor trebui să aibă, pe lângă vechimea mai mare de opt ani, inspecția tehnică periodică valabilă.

O astfel de propunere a mai fost făcută și în cursul acestui an, dar, nefiind prea bine primită de către proprietarii de mașini vechi, s-a renunțat la ea.

În prezent, pentru a casa o mașină mai veche de opt ani nu este nevoie ca aceasta să aibă ITP valabil.

În 2019, prima de casare va avea tot valoarea de 6.500 de lei, dar mașinile care se vor putea achiziționa vor trebui să genereze cel mult 120 g CO2/km, spre deosebire de limita din aceste an, care este de 130 g CO2/km.

De asemenea, cei ce vor dori să-și schimbe mașina veche vor putea primi și un ecobonus de 1.000 de lei dacă mașina nouă va fi dotată cu un motor care nu generează mai mult de 96 g CO2/km și/sau un ecobonus în valoare de 1.700 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul nou cu motor hibrid.

În 2019, românii care vor dori să-și înlocuiască mașina veche vor putea obține până la 9.200 de lei.

Sancțiuni crunte pentru șoferi! Polițiștii au început deja controalele... Modificare importantă în Codul Rutier! Amenzi colosale pentru șoferii români care nu știu asta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x