Antena Căutare

Raliul Sibiului 2019. Participanți, program și restricții de trafic

Raliul Sibiului 2019, cea mai importantă cursă automobilistică din Sibiu, se desfășoară în perioada 25-27 iulie. Cine sunt participanții, care este programul și restricțiile de trafic în zonă

Raliul Sibiului 2019. Participanți, program și restricții de trafic Galerie
Raliul Sibiului 2019

Raliul Sibiului 2019, cea mai importantă cursă automobilistică din Sibiu, se desfășoară în perioada 25-27 iulie. Cine sunt participanții, care este programul și restricțiile de trafic în zonă.

Luna iulie este una plină în competițiile de motorsport din România, cu numeroase curse care au loc în diverse campionate spectaculoase.

Pentru județul Sibiu, cea mai importantă cursă automobilistică a anului este Raliul Sibiului, competiție care se desfășoară în perioada 25-27 iulie și care contează ca a cincea etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Dunlop”, Campionatului Național Rally2 ”Dunlop” și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice ”Dunlop”.

Raliul Sibiului 2019. Program de desfășurare

Raliul Sibiului 2019, miercuri 24 iulie - recunoașterea traseului de concurs, timp în care echipajele participante vor descoperi noutățile pe care organizatorii le-au pregătit în acest an, ca mai apoi acțiunea să se mute în Piața Mică din oraș pentru startul festiv.

Raliul Sibiului 2019 - Joi, 25 iulie începând cu ora 20:00, mașinile de concurs și echipajele care vor lua startul în a cincea etapă de raliuri din 2019 se vor afla în centrul Sibiului pentru o sesiune de autografe, prezentarea oficială și startul festiv, acțiune care va avea loc în aplauzele fanilor sibieni.

Raliul Sibiului 2019- vineri, 26 iulie debutează cu testele oficiale ale competiției, care sunt programate pe drumul dintre Șeica Mare și Șeica Mică în intervalul orar 9:00 – 13:30, ca mai apoi prima mașină de concurs să plece din parcul de service amplasat în Târgul de Mașini Obor la ora 15:30. Concurenții vor avea de parcurs aproximativ 125 de kilometri contra-cronometru pe 15 secțiuni de drum numite probe speciale pe durata celor două zile de concurs.

Raliul Sibiului 2019. Participanți, program și restricții de trafic

Raliul Sibiului program

Raliul Sibiului 2019. Restricții de trafic în Sibiu

Traficul rutierul și accesul auto este interzis astfel:

  • Piața Mică joi, 25 iulie, ora 1 până vineri, 26 iulie, ora 12 pentru desfășurarea startului competiției.
  • Închiderea circulației în zona de desfășurare a Super Specialei, sâmbătă 27 iulie, între orele 1 – 23, pe următoarele străzi:
  • Strada Octavian Goga, pe tronsonul Nicolaus Olahus – strada Dimitrie Anghel; virajul spre stânga de pe strada Dimitrie Anghel pe strada O. Goga va fi permis;
  • strada Nicolaus Olahus va fi închisă circulației complet;
  • Calea Dumbrăvii va fi închisă pe următoarele două tronsoane:

  • Tronsonul dintre Piața Aurel Vlaicu și intersecția cu strada Lămâiței și tronsonul dintre Piața Aurel Vlaicu și strada Lomonosov

  • Bulevardul Mihai Viteazu, de la Piața Aurel Vlaicu (inclusiv) până la Casa de Asigurări de Sănătate;

  • Strada Oituz, pe tronsonul dintre Piața Aurel Vlaicu și strada Aleea Buia.

Și rutele de transport public vor suferi modificări în ziua de sâmbătă, 27 iulie. Traseele 1, 12, 13, 15, 22 și 111 vor ocoli Calea Dumbrăvii, utilizând străzile N. Iorga și Calea Cisnădiei. De asemenea, din cauza restricțiilor de trafic pe tronsonul Curmătura Ștezii și Păltiniș, cursa spre Păltiniș va circula după un program modificat în zilele de 26 și 27 iulie.

Raliul Sibiului 2019. Participanți

47 de echipaje sunt înscrise în Campionatul Național de Raliuri ”Dunlop”, două echipaje în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice ”Dunlop”, în timp ce în Campionatul Național de Rally2 ”Dunlop” sunt înscrise 14 echipaje care vor concura pe probele speciale sibiene.

Campionul en-titre și liderul clasamentului general provizoriu, Simone Tempestini, se va afla la startul competiției la bordul Hyundai-ului i20 R5 cu care s-a impus în trei raliuri în acest sezon, în timp ce Valentin Porcișteanu se va lupta la Sibiu pentru a doua victorie din 2019.

Învingătorii din 2017 și 2018 vor concura în Raliul Sibiului 2019, Dan Gîrtofan și Bogdan Marișca având una din primele șanse la victorie, pe lângă pilotul local Sebastian Barbu, care se află în anul de debut cu un model R5.

Cu un spectaculos Porsche 911 GT3, Alexandru Pițigoi va face spectacol pentru fanii care se vor afla pe marginea probelor speciale la a cincea etapă de raliuri din 2019, în timp ce numeroasele mașini R3 și R2 vor demonstra că sunt rapide și frumos de urmărit.

În cadrul clasei RC2N sunt înscrise 6 concurenți, în timp ce clasa RC5, cea mai numeroasă, va avea la start zeci de modele Suzuki și Dacia.

Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice are, momentan, doar două echipaje pe lista de înscrieri, Lorincz Borbely cu un BMW 1602 și Petru Constantinescu cu un Opel Kadett, în timp ce 14 concurenți vor lua startul în Rally2, campionatul care devine tot mai spectaculos de la un sezon la altul și unde vor avea loc lupte strânse pentru victorie.

Pe autostrada A2 Borcea - Constanţa plouă torenţial, vizibilitatea este redusă şi e pericol de acvaplanare... Se dau amenzi cu sutele pentru șoferii români! Obiectele care lipsesc din sute de mii de mașini pot aduce o amendă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x