Antena Căutare

Razboi economic in Asia. Companiile auto din Japonia reduc la jumatate productia lor din China

Producatorii auto niponi Toyota, Nissan si Honda intentioneaza sa-si reduca la jumatate productia in China deoarece disputa teritoriala dintre cele mai mari economii ale Asiei a redus vanzarile de masini japoneze pe piata chineza, a anuntat luni publicatia nipona ”Nikkei”, citata de Reuters.

Decizia de luna trecuta a guvernului nipon de a nationaliza un mic arhipelag revendicat de Beijing din Marea Chinei de Est, numit Senkaku de japonezi si Diaoyu de chinezi, a declansat numeroase manifestatii antijaponeze, unele violente, în mai multe orase chineze.

Nissan va suspenda schimbul de noapte la fabricile sale auto din Huadu si Zhengzhou si va opera numai în timpul zilei, sustine “Nikkei”. Reprezentantii Nissan Motor nu au comentat informatia.

Toyota si Honda vor sa-si reduca productia in China la jumatate prin reducerea programului de activitate, sustine publicatia nipona, fara a prezenta sursa informatiei. Reprezentantii Honda nu au confirmat raportul, în timp ce un purtator de cuvant al Toyota a declarat ca nu poate confirma detaliile raportului si a afirmat ca fabricile din China se bazeaza pe cererea de pe piata.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

Masinile de lux au invadat site-urile auto... Egalitate intre sexe: La testele de siguranta auto vor fi folosite si manechine femei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x