Antena Căutare

RCA 2019. Cum închei o polița RCA, cu ce firme și cum procedezi în caz de accident

RCA 2019. RCA 2019. Cum închei o polița RCA, cu ce firme și cum procedezi în caz de accident. Tot ce trebuie să știi. 

RCA 2019. Cum închei o polița RCA, cu ce firme și cum procedezi în caz de accident
Rca 2019

RCA 2019. Cum închei o polița RCA, cu ce firme și cum procedezi în caz de accident. Tot ce trebuie să știi.

RCA 2019. Polița RCA sau Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto este metodă de protectie prin care sunt despăgubiți terții prejudiciati în urmă unui accident auto, fie că este vorba de daune la autovehicule, vătămări corporale, decese sau pagube aduse proprietăților.

Polița RCA are ca scop protejarea celui păgubit prin despăgubiri pentru daunele suferite.

Trebuie să știți că RCA nu vă protejează autovehiculul și nu vă dă dreptul la despăgubiri, dacă ați fot vinovat de producerea accidentului.

Mașinile pe motorină vor fi interzise și în România. La ce trebuie să se aștepte proprietarii ce dețin astfel de autoturisme

RCA 2019. De cealaltă parte, asiguratorii RCA vor fi obligați să efectueze constatarea daunelor suferite de terții păgubiți în accidente de vehicule în cel mult 5 zile lucrătoare de la momentul când aceștia primesc notificarea de la persoană păgubita, conform unei modificări recente adusă Normei RCA de către ASF.

"La art. 39 se introduce o nouă prevedere, potrivit căreia asiguratorul are obligația de a efectuă constatarea pagubelor în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la notificarea asiguratorului de către persoană păgubita", a anunțat ASF.

Cum și unde închei o poliță RCA în 2019

Pentru a le oferi șoferilor informații complete despre un contract RCA, ASF Romania a întocmit ghidul RCA, unde cei interesați pot afla ce trebuie să facă dacă doresc să beneficieze de asiguarre RCA, cum procedează în caz de accident și ce probleme eventuale ar putea întâmpina în acest proces.

Din start însă, trebuie să știți că asigurarea RCA poate fi încheiată cu oricare dintre societățile de asigurare autorizate de A.S.F. în acest sens, iar lista o găsiți mai jos, conformf, asfromania.ro.

ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI S.A.

GENERALI ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

ASIGURAREA ROMANEASCA - ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A.

EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.

GROUPAMA ASIGURARI S.A.

UNIQA ASIGURARI S.A.

SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE CITY INSURANCE S.A.

GRAWE ROMÂNIA ASIGURARE S.A.

RCA 2019. Valabilitate

Conform datelor oferite de ASF, asigurarea obligatorie RCA este valabilă pe:

  • teritoriul României;
  • teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele aparţinând Spaţiului Economic European; teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional.
  • Asigurătorii pot extinde valabilitatea teritorială a poliţei, iar țările în care asigurarea este valabilă sunt precizate în poliţă.

RCA 2019. Acte necesare pentru a încheia un contract RCA

Contractul RCA se poate încheia la orice asiguratpr sau broker de asigurare autorizat, document ce va face dovada plății primei de asigurare și durata de valabilitate. La alegere, o poliță RCA se poate încheia pe șase luni sau pe un an.

Pentru vehiculele care se înmatriculează sau se înregistrează provizoriu, poliță se poate încheia pe perioadă de valabilitate a autorizației provizorii de circulație, dar nu mai mult de 60 de zile.

Pentru vehicule înmatriculate/înregistrate în alte state, pentru care se solicita asigurarea în vederea înmatriculării sau înregistrării poliță se poate încheia pe perioade de câte o luna, nu mai mult de 3 luni.

Pentru persoanele care nu dețin o asigurare obligatorie RCA care este valabilă la momentul încheierii asigurării, răspunderea asiguratorului începe din ziua următoare celei în care s-a încheiat documentul de asigurare, iar în cazul persoanelor care reînnoiesc asigurarea anterioară, răspunderea asiguratorului RCA va începe la data eliberării documentului de asigurare, nu înainte de data intrării în vigoare.

De asemenea, trebuie să mai știți că asigurarea își pierde valabilitatea și în cazul vânzării sau radierii autoturismului.

RCA 2019. Acte necesare

Nume/Denumire asigurat (proprietar), CUI sau CNP proprietar.
Nume/Denumire asigurat (utilizator), CUI sau CNP utilizator
Adresă asigurat/Utilizator, Nr. Telefon

Fel, tip, marca, model vehicul
nr înmatriculare/înregistrare
nr identificare -serie CIV/nr inventar
capacitate cilindrică/putere
nr locuri/masă totală maximă autorizata.

Actele necesare pentru încheierea poliței sunt Buletinul sau Cartea de identitate și talonul autovehiculului.

Mașinile pe motorină vor fi interzise și în România. La ce trebuie să se aștepte proprietarii ce dețin astfel de autotur... Ultima oră! Mii de mașini Dacia au probleme! Cine deține acest model trebuie să meargă în service!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x