Antena Căutare

RCA mai scump cu 50% din 2013 pentru femei

Din 2013 polita obligatorie auto se va scumpi cu pana la 30% pentru toti soferii, dar cu pana la 50% pentru femei.

RCA mai scump cu 50% din 2013 pentru femei
| hepta

Se porneste de la ideea ca femeile sunt mai proaste soferite. Dar s-a dovedit ca femeile foarte rar depasesc limita de viteza, femeile conduc mai prudent, sunt mult mai atente pe timp de noapte cand se produc cele mai multe accidente, sunt mai putine femei care se urca baute la volan, etc. Dar tot sunt considerate mai neexperimentate in a conduce.

Tot pe aceasta idee se afirma si ca "femeie sa stea la cratita". Dar exista si foarte multi bucatari foarte apreciati... barbati. Ei de ce nu pot "sta la cratita"? Sau un barbat nu poate da cu aspiratorul? O femeie nu poate face politica? O femeie nu poate avea o functie de conducere? Discriminarea exista in orice domeniu, dar cand este si reglementata este deja deranjant.

Pentru ca multe firme de asigurari nu despagubesc intreaga suma si au fost frecvent amendate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, acestea isi vor mari plafonul de rezerve. Deci, cresc iar preturile. Interesant este faptul ca din 2013 femeile vor plati cu pana la 25% mai mult. Iar femeile tinere pot ajunge sa scoata chiar cu 50% mai mult. De ce? Pentru simplu motiv ca vor fi incluse in aceeasi categorie cu barbatii tineri, cei mai periculosi soferi, care inregistreaza cel mai mare numar de accidente.

Ce schimbari aduce noul Cod Rutier in 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x