Antena Căutare

Schimbare radicală pentru șoferii implicați în accidente! Regulă nouă pentru decontarea RCA!

Se pregătește o regulă nouă pentru şoferii implicaţi în accidente. Decontarea directă pentru asigurarea RCA ar putea deveni obligatorie.

Se pregătește o regulă nouă pentru şoferii implicaţi în accidente. Decontarea directă pentru asigurarea RCA ar putea deveni obligatorie.

Practic, prin decontarea directă în cazul unui accident, şoferul păgubit va fi despăgubit prin propria asigurare RCA și nu prin poliţa celui care a provocat accidentul, aşa cum se întâmplă acum.

În acest moment, decontarea directă este opțională – așa că doar șoferii care au optat la încheierea poliței RCA pentru acest serviciu își pot repara mașina pe banii companiei la care au polița. Urmând ca firma respectivă să îşi recupereze banii de la societatea celui care a provocat accidentul.

Modificarea, deocamdată doar o intenţie a Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, e practic o simplificare a procedurilor.

În primele șase luni ale anului 2019, s-au încheiat un număr de 120.000 de polițe RCA cu decontare directă, dintr-un total de 6.100.000 de polițe încheiate, care reprezintă undeva la 0,02%

Tariful de primă pentru decontarea directă este stabilit de către fiecare societate de asigurare în funcție de criteriile societății de asigurare. Astfel, poate varia de la 20 de lei la peste 400 de lei.

Brokerii spun că durata de soluţionare a dosarelor pentru cei ce deţin o poliţă cu decontare directă durează semnificativ mai puţin decât în cazul unei asigurări normale.

Rămâne însă de văzut când și sub ce formă proiectul va deveni obligatoriu și începând de când.

Record de viteză pe șoselele din România. I-au reținut permisul pe loc! Vitezomanul a primit 24.000 de lei amendă... Veste uriașă pentru toți șoferii! Ce se va întâmpla cu perioada de suspendare a permisului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x