Antena Căutare

Renault Fluence facelift tinteste mai sus

Fluence, teoretic versiunea sedan a Megane-ului, a primit un binemeritat facelift, devenind mai dinamic, mai modern si mai puternic. Noul model este disponibil pentru clientii din Romania la un pret de pornire de 14 900 euro, TVA inclus (versiunea Authentique 1,6 16 V 110). Iar noutatea absoluta o reprezinta introducerea motorului diesel 1.6 dCi/130 CP, caz in care “scorul” poate ajunge pana la 21.000 euro, cu toate optiunile bifate, la limita inferioara a clasei superioare.

Renault Fluence facelift pastreaza designul fluid si elegant al predecesorului sau, dar capata mai mult dinamism si modernitate, in urma “retusurilor” operate de directorul de design Laurens Van Den Acker. In plus, confortul interior se mentine la un nivel ridicat, la care se adauga o atentie sporita pentru tehnologie si calitatea finisajelor, pentru ca masina sa ramana in lupta directa cu adversari precum Skoda Octavia, Ford Focus sedan, Citroen C4 Elysee sau Hyundai Elantra.

Noul model dispune de 4 versiuni de echipare, Authentique, Pro, Dynamique si Privilege, precum si de o gama de motorizari adaptate exigentelor clientilor. Astfel, iubitorii de “tractoare” intre 4 versiuni dCi: 1.6 dCi 130 (cutie de viteze manuala, in 6 trepte) dar si 1.5 dCi 90 (cutie de viteze manuala, in 5 trepte), 1.5 dCi 110 (cutie de viteze manuala, in 6 trepte), 1.5 dCi 110 EDC (cutie cu transmisie automata cu dublu ambreiaj). Iar pe benzina avem noul 1.6 16v 115 CVT X-Tronic (noua generatie de transmisii automata cu variatie continua), la care se adauga binecunoscutul 1.6 16v 110 (cutie de viteze manuala, in 5 trepte).

Evident, noutatea absoluta este reprezentata de motorul 1,6 dCi 130, cel mai puternic din clasa sa pentru acest nivel de cilindree, ce surprinde prin consum redus, de 4.6 l/100 km, si un nivel scazut al emisiilor de CO2 : 119 g CO2/km. Rezultat al colaborarii dintre inginerii mecanici ai Renault si cei ai Renault Sport F1, motorul beneficiaza de rezultatele experientei si expertizei acestora in materie de performante, reducere a frecarilor interne in exploatare, dar si In privinta fiabilitatii si robustetii.

Fluence facelift vine bine dotat in ceea ce priveste echipamentele standard: ABS cu distributie electronica a fortei de franare, asistenta la franarea de urgenta si aprindere automata a avariilor (AFU), airbaguri frontale si laterale cap-torace pentru sofer si pasager, ESP (controlul stabilitatii), oglinzi retrovizoare reglabile si incalzite, aer conditionat manual, radio CD 4x20 W MP3 cu bluetooth, USB si satelit de comanda pe volan, geamuri electrice fata si computer de bord.

Noul Renault Fluence va ajunge In showroom-urile din Romania in luna februarie 2013, insa clientii pot deja sa comande modelul la oricare din punctele de vanzare din reteaua Renault.

Noul Cod Rutier intra in vigoare din 19 ianuarie. Ce modificari aduce... Galerie FOTO! Asta este singurul Porsche pe care si-l permite toata lumea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x