Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Atenție, șoferi! Trafic restricționat în București, joi, ziua în care România preia președinția Consiliului UE. Pe unde nu se circulă

Joi, 10 ianuarie, are loc ceremonia oficială de lansare a președinției României la Consiliul Uniunii Europene, context în care traficul va fi restricționat pe mai multe străzi importante din București.

Trafic restrictionat in Bucuresti

Joi, 10 ianuarie, are loc ceremonia oficială de lansare a președinției României la Consiliul Uniunii Europene, context în care traficul va fi restricționat pe mai multe străzi importante din București.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cei 28 de comisari vin în România, pentru preluarea oficială a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră. Lor li se adaugă şi alte zeci de oficialităţi europene, precum şi 70 de jurnalişti străini, care vor relata despre evenimentele din Bucureşti.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat restricționarea traficului între orele 15.00-23.00, cu excepția organizatorilor și instituțiilor de asigurare a ordinii publice, pe următoarele străzi: Str. Benjamin Franklin; Str. Constantin Esarcu; Str. Nicolae Golescu. Totodată, se va restricționa traficul rutier și pietonal pe următoarele străzi: Str. Episcopiei, între orele 19.30 – 20.00; Calea Victoriei, între orele 21.30 – 21.45.

Parcările care vor fi folosite pe perioada de desfășurare a evenimentului cu acces exclusiv pe baza permiselor de acces și a invitațiilor sunt următoarele: parcarea George Enescu; parcarea Sala Palatului; parcarea publică Constantin Esarcu; Parcările menționate mai sus vor fi rezervate cu sprijinul Polițiilor Locale competente teritorial, începând cu data de 09 ianuarie a.c., orele 22.00.

Șoferilor li se recomandă: să circule cu prudență; să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic; să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv; să evite pe timpul deplasărilor, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Recomandari