Antena Căutare

Retrospectiva: Cele mai asteptate masini ale anului 2011

In fiecare an de la inventia automobilului au aparut noi modele, mai avansate, care duc mai departe tehnologia si tot ce inseamna acest mijloc de transport pentru omenire.

Oricat de avansate tehnologic ar fi, daca nu au acea emotie cautata de multi, nu reusesc sa se faca remarcate. Printre cele care se mentin de multi ani in atentia lumii se numara marci consacrate, unele reinviate, toate interesante. Despre acestea vom vorbi in materialul retrospectiv al anului 2011.

Probabil cea mai asteptata masina a anului, noua generatie BMW Seria 3 a reusit si de aceasta data sa surprinda placut. Este a sasea reeditare a generatiei BMW Seria 3, care isi mentine tractiunea pe rotile din spate, distributia 50:50 a greutatii, alaturi de un sasiu cu 50 de milimetri mai lung si mai lat cu 37mm/47mm (fata-spate) in comparatie cu precedentul model.

Ford Fiesta ST

Ford a prezentat la Salonul Auto Los Angeles 2011 modelul sport Fiesta ST cu cinci usi.

Masina este identica cu versiunea in trei usi prezentata la Frankfurt, in septembrie, cu exceptia numarului de portiere. Foloseste un propulsor turbo de 1,6 litri cu patru cilindri, precum Fiesta WRC, care produce 178 cai putere si un cuplu de 240 Nm. Accelereaza de la 0-100 km/h in mai putin de sapte secunde, iar viteza maxima - peste 225 km/h. Noul automobil sport ar putea ajunge in showroom-uri de la finele lui 2012.

Opel Astra GTC OPC

Opel a prezentat oficial in noiembrie primele imagini ale celui mai tare hatchback al sau, Astra GTC OPC. Masina are aproape 300 cai putere (276) si 400 NM, dezvoltati cu ajutorul unui propulsor turbo de 2.0 litri, pe benzina.

Opel Astra GTC OPC va putea fi cumparat din aprilie 2012 si va concura cu Ford Focus ST si Volkswagen Golf GTI, ambele cu puteri inferioare. De fapt, are mai multa putere decat oricare hatchback din prezent, inclusiv Renaultsport Megane 250, Seat Leon Cupra R sau chiar VW Golf R.

Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de sase secunde, iar viteza maxima - 250 km/h.

Mercedes Smart Fortwo Electric Drive

Mercedes-Benz a anuntat in vara o noua versiune serios modificata a lui Smart Fortwo ED, mai performanta si cu o autonomie extinsa. Vehiculul a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt de luna viitoare. A treia generatie a automobilului are un nou motor electric mai puternic, furnizat de Bosch, si acumulatori litiu-ion mai performanti.

Puterea propulsorului este acum mai mare cu 33 de cai, de la 40 la 73 cp. Masina accelereaza de la 0 la 60 km/h in 5 secunde si de la 0 la 100 km/h in mai putin de 13 secunde, in timp ce viteza maxima a crescut de la 100 km la 120 km/h.

Noul motor electric se alimenteaza de la un set de acumulatori litiu-ion cu o capacitate crescuta de la 14 kWh la 17,6 kWh. Astfel, autonomia vehiculului a crescut cu 25,5 km, la un total de 140 km. Timpul de reincarcare este de opt ore, potrivit Mercedes-Benz, la o priza standard sau de o ora in cazul folosirii incarcatorului de mare capacitate de la bordul masinii (22 kWh).

Noul Smart Fortwo ED va fi vandut pe 30 de piete din intreaga lume, iar productia va creste de la 2.000 de unitati, la 10.000 pe an.

MINI Coupe

BMW Group a lansat noul MINI Coupe, "in premiera absoluta", printr-un proiect exclusiv online de amploare, pe 14 octombrie, simultan in 10 tari din Europa Centrala si de Est, printre care Bulgaria, Cehia, Grecia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

Dimensiunile compacte, suspensia si sasiul deosebit de elaborate, consolele scurte si motoare performate, sunt toate elemente care fac din MINI Coupe un veritabil kart pentru sosele.

MINI continua extinderea gamei cu lansarea unui nou model in fiecare an. Dupa ce incepand cu 2007 au debutat pe rand MINI Clubman, MINI Cabrio, MINI Countryman, 2011 este anul MINI Coupe. La debut, noul model va fi disponibil in trei variante de motorizare pe benzina (Cooper, Cooper S si John Cooper Works) si o varianta diesel (Cooper SD), cu un pret de inceput de 18.000 Euro fara TVA pentru versiunea MINI Cooper Coupe (1,6 litri si 90 kW/ 122 CP).

Volkswagen up!

Spre finalul verii, Volkswagen a prezentat oficial up!, noul sau automobil compact de oras, si urmasul mai cunoscutului Lupo. Noul entry level al marcii este astfel construit incat sa ofere cat mai mult spatiu interior in ciuda dimensiunilor sale reduse, cel putin asa sustin cei de la Volkswagen.

VW up! masoara 3,54 metri in lungime, 1,64 latime si 1,48 inaltime, cu un ampatament de 2,42 metri. Portbagajul are un volum de 251 de litri, iar in total, cu scaunele rabatate, ajunge la 951 litri.

Viitorii soferi ai lui up! vor putea alege dintre doua propulsoare pe benzina de 1.0 litri, cu trei cilindri si tehnologia BlueMotion, inclusiv sistemul start/stop. Acestea dezvolta 44 kW / 60 cp, respectiv 55 kW / 75 cp. Consumul de combustibil anuntat este de 4,2 - 4,3 litri la suta de kilometri.

Printre sistemele interesante ale lui up! se numara City Emergency Braking, care isi face simtita prezenta la viteze de sub 30 km/h. Acesta detecteaza coliziunile iminente si franeaza automat. VW up! va fi oferit in trei versiuni de echipare - trend, comfort si high, iar vanzarile in Europa vor incepe din decembrie.

Audi A1 Sportback

Spre finalul lui noiembrie, Audi a „scos prelata" de pe noul A1 Sportback, varianta cu cinci usi a simpaticului mini al marcii. A1 Sportback este bineinteles ceva mai maricel decat fratele mai mic, fiind cu 6 mm mai lat si mai inalt. Audi ofera si un pachet S line pentru acest model.

Hatchback-ul Audi vine cu o serie de sase motoare - trei pe benzina si trei pe motorina. Entry-level-ul este propulsorul 1.2 TFSI care produce 63 kW / 85 cp. Apoi urmeaza doua motoare TFSI de 1.4 litri, cu puteri diferite, de 90 kW / 121 cp si 136 kW / 183 cp. Pe partea diesel-urilor, viitorii clienti pot opta pentru un TDI de 1.6 litri ce dezvolta 66 kW / 89 cp, respectiv 77 kW / 104 cp.

Audi ofera o cutie de viteze S-tronic cu sapte trepte la unele dintre variante, si din standard la TFSI-ul de 1.4 litri si 183 cp.

Masina este disponibila in 12 culori, inclusiv portocaliu samoa, aceasta fiind o culoare disponibila doar pentru A1 Sportback. Audi A1 Sportback va putea fi cumparat de la inceputul anului viitor. In Germania, varianta 1.2 TFSI porneste de la 16.950 euro, in timp ce 1.6 TDI cu 89 cp costa 19.050 euro.

Sursa: Antena 3

Galerie spion: Mercedes G65 AMG se plimba prin Suedia... Despagubirile RCA cresc cu o treime in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x