Antena Căutare

România are cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană. Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină după eliminarea supraaccizei

Eliminarea supraacizei la 1 ianuarie 2020 a determinat reducerea prețurilor la carburanți, astfel că România are, la momentul actual, cele mai mici prețuri la carburanți din întreaga Uniune Europeană. 

România are cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană. Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină după eliminarea supraaccizei
România are cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană. Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină după eliminarea supraacczei

Astfel, de la începutul anului, șoferii vor fi nevoiți să scoată mai puțini bani din buzunar pentru a-și alimenta mașina, iar datele publicate de Comisia Europeană arată că în România prețurile la motorină și benzină sunt cele mai mici din Uniunea Europeană.

Conform datelor furnizate de Oil Bulletin, , un litru de benzină costă în țară noastră, în medie, 1,086 euro (echivalentul a 5,188 lei), iar un litru de motorină - 1,115 euro (echivalentul a 5,327 lei).

Prin urmare, avem cele mai mici prețuri de carburanți din tot blocul comunitar. După noi se află țări precum Bulgaria (1,108 euro/litrul de benzină, respectiv 1,123 euro/litrul de motorină) și Polonia (1,171 euro/litrul de benzină, dar motorina e mai scumpă, adică 1,224 euro/litrul de motorină), unde acum ceva vreme carburanții erau mai ieftini că în țara noastră. De menționat este și Luxemburg, unde motorină costă 1,134 euro/litru.

Media UE este de 1,443 euro/litrul de benzină și 1,381 euro/litrul de motorină. De asemenea, cea mai scumpă benzină se găsește în Danemarca (1,668 euro/litru), iar cea mai scumpă motorină - în Suedia (1,585 euro/litru).

Reducerea accizelor cu 32 bani/litru (inclusiv TVA), aplicată de la 1 ianuarie 2020 în România, atât pentru benzină, cât și pentru motorină, s-a transmis integral în prețul carburanților la pompă, susțin reprezentanții Consiliului Concurenței, in urmă monitorizării realizate prin intermediul platformei "Monitorul Prețurilor".

Astfel, toate cele șase mari companii distribuitoare de carburanți la nivel național au redus prețurile cu cel puțin 32 de bani pe litru. Unele dintre ele, însă, au ales să modifice prețul în două etape și cu o ușoară întîrziere.

Raliul Dakar: Etapa a opta la moto şi quad, anulată ca urmare a decesului lui Goncalves... Poliţia Română: Un şofer circula cu 246 km/h, pe Autostrada A3/ Bărbatul a fost amendat cu 2.900 de lei şi i-a fost susp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x