Antena Căutare

Romanii, codasi in topul celor mai buni soferi din Europa

Suntem primii de la coada in topul celor mai buni soferi din Europa. Potrivit statisticii Comisiei Europene a accidentelor rutiere din 2010, Romania ocupa ultimul loc in clasament alaturi de Grecia, Polonia si Bulgaria.


Anul trecut s-au inregistrat doar 265 de decese in urma accidentelor rutiere. Comparativ cu 2001, Suedia a ajuns la o scadere de peste 50%. Pe locul doi este Marea Britanie care are aceeasi scadere fata de anul 2001. Urmeaza Olanda, Malta si Irlanda cu o diminuare de aproape 50%.

Germania se situeaza pe locul 6 cu 48% mai putine decese fata de anul 2001. Danemarca, Finlanda, Slovacia si Spania ocupa locurile 7-10 in clasamentul celor mai buni soferi. Dupa ele vin Luxemburg, Italia, Austria si Slovacia.

Belgia ocupa locul 18, urmata de Cehia, Portugalia si Estonia. Pe locul 22 si 23 sunt Lituania si Letonia. In coada clasamentului se afla in ordine Polonia, Bulgaria, Romania si Grecia.

In Romania, reducerea numarului accidentelor rutiere in ultimul deceniu a fost doar de 3%. Datele care stau la baza acestui clasament au fost facute publice la inceputul lunii august, si reprezinta bilantul pe drumurile europene pentru 2010.

foto: Hepta

VIDEO! Motociclistii si-au dat intalnire la Odorheiul Secuiesc... FOTO! Lexus IS F, mai picant din 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x