Antena Căutare

Rovinietele online – un avantaj pentru toti utilizatorii de autovehicule din Romania

Pentru a circula in legalitate pe drumurile nationale si autostrazile din Romania, utilizatorii de autovehicule trebuie sa achite o taxa de drum numita rovinieta. Tariful acesteia difera in functie de tipul autovehiculului (categoriile A, B, C, D, E, F, G sau H) si de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni).

Pentru a circula in legalitate pe drumurile nationale si autostrazile din Romania, utilizatorii de autovehicule trebuie sa achite o taxa de drum numita rovinieta. Tariful acesteia difera in functie de tipul autovehiculului (categoriile A, B, C, D, E, F, G sau H) si de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni).

Incepand cu 20 Ianuarie 2017, pretul rovinietelor s-a modificat prin lege, o parte dintre acestea micsorandu-se, iar restul mentinandu-se la nivelul din 2016.

Asadar, achizitionarea rovinietelor se face dupa un nou plan tarifar prevazut in Legea nr. 221/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aparuta in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 934 din 21 noiembrie 2016.

Pana acum 10 ani, soferii romani erau nevoiti sa alerge prin oras in cautarea punctelor de vanzare pentru roviniete, insa incepand cu anul 2007, o data cu aparitia site-ului www.roviniete.ro, destinat comercializarii de roviniete online, viata utilizatorilor de autovehicule a devenit mult mai usoara.

Scala Assistance, compania care detine site-ul Roviniete.ro, a fost infiintata de doi tineri antreprenori, Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu, acestia implementand un concept unic in Romania.

Cei doi antreprenori au realizat o platforma dedicata vanzarii de roviniete, aceasta fiind accesata lunar de peste 100.000 de utilizatori unici pentru a cumpara roviniete online si a consulta informatii de actualitate despre legislatia in domeniu.

In anul 2016, Scala Assistance a atins afaceri anuale de peste 41 de milioane de euro, avand ca obiectiv principal pentru anul 2017 listarea la Bursa de Valori Bucuresti, sectiunea AeRO, destinata companiilor mici si mijlocii.

"Roviniete.ro este o platforma , prin care soferii au oportunitatea de a-si plati securizat rovinieta in mediul online. Continuam, in acest fel, sa oferim permanent servicii utile, necesare si de calitate clientilor nostri", declara cei doi fondatori ai SCALA ASSISTANCE, Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu.

Astfel, pentru a putea utiliza drumurile nationale din Romania, orice utilizator de autovehicule poate cumpara simplu, rapid si eficient rovinieta online corespunzatoare tipului de autovehicul detinut, accesand site-ul Roviniete.ro de pe orice tip de dispozitiv electronic (PC, tableta, telefon mobil). Foarte important de stiut este ca site-ul nu percepe nici un cost suplimentar, pretul rovinietelor online fiind cel reglementat de stat.

Site-ul Roviniete.ro este autorizat de CNAIR sa comercializeze roviniete online. De asemenea, pe acelasi website, soferii romani au la dispozitie un calculator de pret, o sectiune unde pot verifica valabilitatea rovinietei, precum si un sistem gratuit de alerte pe email, ce ne poate anunta cand expira rovinieta.

Ce fac românii acum când taxa auto a dispărut? Uite ce modele de mașini sunt pe placul lor!... Românii vor plăti o nouă taxă auto! Iată despre ce este vorba!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x