Antena Căutare

S-a schimbat legea, toţi şoferii trebuie să afle! Aceste maşini nu mai pot fi înmatriculate în România

Legea înmatriculării maşinilor aduse din străinătate s-a schimbat. Astfel, autorităţile interzic acest tip de autovehicule pe teritoriul României.

Legea înmatriculării maşinilor aduse din străinătate s-a schimbat. Astfel, autorităţile interzic acest tip de autovehicule pe teritoriul României.

Este vorba despre autovehiculele cu volan pe dreapta, din afara Uniunii Europene, care nu vor mai putea fi înmatriculate în România de la sfârşitul lunii august, în urma modificărilor operate de autorităţi la Ordonanţa 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere.

În prezent, în România circulă zeci de mii de maşini cu volan pe dreapta, aproape 90% dintre ele fiind aduse din Regatul Unit al Marii Britanii.

Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordinului ministrului Trasporturilor care s-a aflat în dezbatere în comisia de dialog social a Ministerului Transporturilor, Registrul Auto Român nu va mai omologa maşinile cu volan pe partea dreaptă provenite din spaţiul non UE.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deocamdată, maşinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie mai pot fi înmatriculate, cel puţin până la ieşirea regatului din Uniunea Europeană.

Veşti bune pentru şoferi. Creşte viteza maximă admisă pe autostrăzi. Iată de când!... Șoferii primesc VEȘTI PROASTE! Vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare în această iarnă. Care este motivul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x