Sancțiuni crunte pentru șoferi! Polițiștii au început deja controalele

Iarna și-a făcut deja simțită prezența în anumite localități din România, iar dacă intenționezi să mergi în zonele cu drumuri acoperite cu zăpadă, o să fie nevoie să-ți echipezi mașina cu anvelope pentru iarnă. Ce se întâmplă dacă ești prins fără cauciucurile de iarnă?

Sancțiuni crunte pentru șoferi! Polițiștii au început deja controalele

Iarna și-a făcut deja simțită prezența în anumite localități din România, iar dacă intenționezi să mergi în zonele cu drumuri acoperite cu zăpadă, o să fie nevoie să-ți echipezi mașina cu anvelope pentru iarnă. Ce se întâmplă dacă ești prins fără cauciucurile de iarnă?

Încă o noapte de ger şi ploaie îngheţată. În toată ţara, temperaturile vor fi între 0 şi -10 grade. După cozile infernale la vulcanizări, unde cei mai mulţi dintre şoferi au renunţat la schimbarea anvelopelor, unii dintre ei au ajuns la birourile de accidente uşoare. Aşa că, astăzi şi mâine, în toată ţara, sunt organizate filtre de control ale poliţiştilor pentru verificarea anvelopelor.

Chiar dacă nu ninge în toată ţara, poliţiştii au ieşit în stradă: anvelopele, la control!

Doamnele par mai puţin pregătite decât bărbaţii. Cele mai multe maşini neechipate pentru iarnă sunt conduse de femei. Iar scuzele lor îi vizează tot pe bărbaţi.

La vulcanizări e coadă. De câteva zile, şoferii stau câte trei-patru ore să schimbe anvelopele. Timpul trece mai greu pentru cei care sunt singuri în maşini. Unii renunţă. Dar e un risc asumat. Anvelopele de iarnă, în sezonul rece, sunt obligatorii.

Şoferii riscă să fie sancţionaţi cu amenzi de la 1.305 lei la 2.900 lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare.

În următoarele două zile vor fi minime de -10 grade. În mai multe zone din ţară va ploua şi se va forma polei. Meteorologii anunţă că sâmbătă va mai ninge doar izolat, la munte, iar în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea va fi ceaţă.

Ultimele știri