Antena Căutare

Şapte lucruri pe care NU ţi le spune nimeni la ŞCOALA DE ŞOFERI. Numărul 6 e cea mai tare chestie

Nu este dificil să conduci o mașină. Dacă vei depune și eforturi pentru a îți îmbunătăți abilitățile de șofer, vei fi surprins de cât de confortabil te vei simți în mașina ta preferată. Iată câteva sfaturi pentru a conduce mai sigur și mai eficient:

Nu este dificil să conduci o mașină. Dacă vei depune și eforturi pentru a îți îmbunătăți abilitățile de șofer, vei fi surprins de cât de confortabil te vei simți în mașina ta preferată. Iată câteva sfaturi pentru a conduce mai sigur și mai eficient:

7. Urmează un curs de conducere defensivă

Toată lumea poate lua cursuri suplimentare pentru a-și perfecționa abilitățile. Cursurile de conducere defensivă sunt urmate nu numai de începători, ci și de șoferii experimentați. Nu este nimic rușinos în dorința de a-i proteja pe ceilalți șoferi și pe voi înșivă de pericol.

6. Frânează cu piciorul stâng

Frânarea cu piciorul stâng este o tehnică dificilă care necesită exercițiu regulat. Aceasta este de obicei folosită la cursele auto și te poate ajuta în caz de urgență. Folosind această tehnică, vei putea să te miști foarte repede, menținând viteza necesară pentru motor, menținând aceeași viteză de deplasare și controlând suprasolicitarea, toate în același timp.

5. Circulă cu aceeași viteză ca celelalte vehicule.

Toată lumea învață această regulă în cursurile școlii de șoferi, dar nu toți șoferii o urmează. Conducerea la o viteză mai mică sau mai mare decât cea a altor șoferi este periculoasă deoarece poate provoca accidente. De aceea, atunci când alegi să circuli cu o anumită viteză, trebuie mai întâi să iei în considerare densitatea traficului.

4. Ține mâinile pe volan în poziția corectă

De ani de zile, instructorii de conducere și-au învățat elevii să-și țină mâinile pe volan în pozițiile 10 și 14 (ca pe un ceas). Dar în ultimii ani instructorii recomandă să îți ții mâinile la 9 și 3 sau 8 și 4. Acest lucru îți permite să controlezi mai bine mașina atunci când conduci, mai ales dacă ai de făcut un drum lung.

3. Controlează subvirarea și supravirarea .

În cazurile de subvirare, anvelopele din față pierd din tracțiune pe suprafața drumului, în timp ce se rotesc din cauza vitezei de accelerare. În cazurile de supravirare, același lucru se întâmplă cu anvelopele din spate. Dacă circuli pe un drum umed sau înghețat, nu accelera prea mult. Conducerea la o viteză moderată te va ajuta să eviți subvirarea și supravirarea.
Atenție: dacă nu ai încontro, nu elibera prea repede pedalele de gaz sau de frână.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI!

7 mașini de familie second hand pe care te poți oricând baza | SUV Edition... Martori în bord Dacia - ce indică și cum îi interpretezi - Logan, Duster, Dokker - ePiesa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x