Antena Căutare

Schimbare uriașă pentru toți șoferii din România! Cum vor putea rămâne fără mașini

O nouă metodă va fi folosită pentru blocarea roților mașinilor care sunt parcate neregulamentar, după ce mai mulţi şoferi au reclamat că sistemul actual de blocare a roţilor le avariază autoturismele.

O nouă metodă va fi folosită pentru blocarea roților mașinilor care sunt parcate neregulamentar, după ce mai mulţi şoferi au reclamat că sistemul actual de blocare a roţilor le avariază autoturismele.

Astfel, reprezentanţii societăţii de Gospodărire Urbană au hotărât să vină cu o nouă măsură.

„Tot felul de probleme, cum că le-am zgâriat janta, că nu au observat caracatiţa de pe maşină, au plecat de pe loc şi atunci şi-au stricat maşina. Plus că vrem să evoluăm din punct de vedere al tehnologiei, tehnologia evoluează, vrem să ajungem în secolul XXI.”, a precizat Bogdan Ardean, director Gospodărire Urbană.

Soluţia găsita de autorităţi este o caracatiţă pentru parbriz, dotată cu un soft special şi cu GPS. Și cum preţul unui astfel de sistem se ridică la câteva mii de euro, autorităţile au decis să închirieze 12 caracatiţe.

Contractul de închiriere a acestor caracatițe pentru parbriz, valabil pentru 18 luni, se ridică la 151.000 de lei.

„Este vorba de un sistem care se aplică pe parbrizul maşinii, obturează câmpul vizual al şoferului. Se aplică cu ajutorul unor ventuze. Aceste ventuze acţionate electronic au o putere de 300 kilograme forţă, adică este absolut imposibil să o desprinzi de pe parbriz.”, a declarat Bogdan Ardean.

Șoferii spun că investiţia nu se justifică, atât timp cât nu sunt suficiente locuri de parcare.

Sistemul va fi implementat în cel mult o luna şi jumătate.

Angajaţii societăţii de Gospodărire Urbană Galaţi blochează, lunar, aproape 400 de autoturisme, care sunt parcate neregulamentar. Taxa de deblocare este de 200 de lei.

Răzbunare neașteptată! Un șofer amendat pentru lipsa trusei medicale a sunat la 112 şi a reclamat că poliţiştii sunt bău... Toți șoferii trebuie să știe! Acestea sunt numerele de înmatriculare interzise în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x