Căutare Live

E oficial, se scumpesc polițele RCA! Cu cât vor plăti mai mult șoferii care dețin aceste categorii de mașini

Luna octombrie aduce vești excelente pentru unii șoferi, întrucât polițele RCA se vor ieftini. Alte, în schimb, spre exemplu în cazul celor care dețin bolizi, se vor scumpi. 

Luna octombrie aduce vești excelente pentru unii șoferi, întrucât polițele RCA se vor ieftini. Alte, în schimb, spre exemplu în cazul celor care dețin bolizi, se vor scumpi.

Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prețul polițelor de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie ar putea să scadă în următoarele șase luni, pentru mulți dintre șoferi.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință, iar pentru 21 de categorii de clienți RCA, tarifele de referinţă sunt mai mici faţă de martie 2019, cu valori cuprinse între 0,2% şi 17,6%. Este vorba în general despre şoferii care deţin maşini mici, cu capacitate cilindrică sub 2.000 centimetri cubi (cmc). În schimb, în cazul a 14 categorii de clienţi RCA, tarifele cresc, cu valori care ajung până la 44%, iar majoritatea acestor categorii sunt reprezentate de maşinile cu capacitate cilindrică mare. Potrivit ASF, tariful de referinţă mediu înregistrează o scădere de circa 7%, faţă de perioada anterioară.

Spre exemplu, un proprietar de maşină cu capacitate cilindică între 1.401 şi 1.600 cmc, cu o vârstă cuprinsă între 31 şi 40 de ani, tariful de referinţă scade cu 11%, de la 908 lei în martie 2019 la 805 lei.

De cealaltă parte, însă, proprietarii de bolizi vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare. Spre exemplu, pentru un tânăr cu vârsta sub 30 de ani cu un bolid, tariful de referinţă creşte de la 1.871 lei la 2.664, o majorare de peste 42%. Cele mai abrupte scumpiri sunt pentru persoanele de peste 51 de ani care deţin un bolid, pentru care tariful de referinţă creşte cu peste 44%, de la 1.299 lei la 1.877 lei, dar şi pentru cele de peste 60 de ani, pentru care tariful se majorează tot cu peste 44%, de la 1.286 lei la 1.857 lei, potrivit Adevărul.

De cealaltă parte, însă, în cazul persoanelor juridice, ASF susține că nu au fost înregistrate variații semnificative față de perioada anterioară, nici pentru autoturisme, nici pentru autovehicule de transport marfă.

Noul Cod Rutier a adus, din prima zi, amenzi de peste 800 de lei. Iată pentru s-au dat sancțiunile... Afacerile cu maşini au încetinit în august, cu un avans de 7,8%...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri