Căutare Live

Și tu ai amenzi neachitate din perioada în care ai fost prins de radar sau de vreun controlor în autobuz?Ai grijă! Propunere legislativă - închisoare pentru neplata amenzilor

Conform unei propuneri legislative, înregistrată recent pentru dezbatere la Senat, contravenienții ar putea beneficia mai mult timp pentru plata amenzilor, dar, în cazul în care refuză să plătească amenda sau să facă muncă în folosul comunității, ar putea primi o pedeapsă cu închisoare.

Conform unei propuneri legislative, înregistrată recent pentru dezbatere la Senat, contravenienții ar putea beneficia mai mult timp pentru plata amenzilor, dar, în cazul în care refuză să plătească amenda sau să facă muncă în folosul comunității, ar putea primi o pedeapsă cu închisoare.

Potrivit proiectului de lege, persoanele sancționate contravențional vor avea la dispoziție pentru plata amenzii, pe lângă termenul inițial de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii, un termen suplimentar de 60 de zile, în care, chiar dacă nu plătesc integral amenda, trebuie să-și arate intenția de a achita amenda primită, prin plăți parțiale sau eșalonate.

În cazul depășirii termenului suplimentar, instanța din zona în care locuiește contravenientul va înlocui amenda cu activitate în folosul comunității, efectuată sub directa supraveghere a poliției locale.

În condițiile în care contravenientul nu se va prezinta, în termen de 48 de ore de la comunicarea sentinței definitive, la primăria locală, primarul se va adresa instanței pentru transformarea pedepsei cu muncă în folosul comunității în pedeapsă cu închisoare.

În prezent, o amendă contravențională se poate plăti într-un termen maxim de 30 de zile, iar, după ce acest termen expiră, amenda este înlocuită cu muncă în folosul comunității pentru cel mult 50 de ore, dar nu există măsura transformării pedepsei cu munca în pedeapsă cu închisoarea.

Dacă ar ajunge să se aplice, această propunere legislativă ar reduce cheltuielile cu urmărirea și executarea silită a contravenienților, ar mări încasările la bugetul local și ar reduce numărul contravențiilor înregistrate, sunt de părere inițiatorii ei.

Dacă ai maşină pe motorină, scapă de ea cât mai repede! Anunţul făcut de Comisia Europeană pentru România ... De ce să nu porneşti aerul condiţionat imediat după ce urci în maşină. Poate avea efecte catastrofale asupra sănătății: ...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri