Skoda Octavia versus Honda Civic: Ce sedan are mai mult spațiu util

 
+5 click pentru
galerie

O mașină spațioasă, ușor de condus, fiabilă și cu un consum mediu, acestea sunt caracteristicile luate în calcul de românii care caută să-și cumpere o mașină. Modelele sedan sunt cea mai bună opțiune, dar cum îl alegi pe cel potrivit? În țara noastră, anul trecut, vânzările de autoturisme au înregistrat creșteri semnificative, fie că vorbim de mașini noi sau second hand. În top s-au aflat mărcile Dacia, Volkswagen și Skoda, cu motorizări pe benzină într-un procent de peste 60%.

Pe lângă marca autohtonă Dacia, cu modelele Logan și Duster, preferate de români în special pentru prețul mic de achiziție, dar si pentru costurile reduse de întreținere, în țara noastră toate modelele de Skoda Octavia de vânzare au devenit foarte populare. Sedanul pentru familie, așa cum a fost numit, a fost la mare concurență cu un alt model asemănător ca dimensiuni și motorizare, Honda Civic, iar pentru mulți alegerea unuia dintre cele două rămâne dificilă.

Skoda Octavia versus Honda Civic. Alegerea în funcție de spațiul din interior

La o primă impresie, privind din exterior, Skoda câștigă. Octavia este mai mare decât modelul Civic la exterior, însă contructorii Honda au creat pentru Civic un ampatament mai lung, ceea ce ar însemna un spațiu interior mai larg. De aici vine întrebarea: Cât de folositoare este o mașină mai mare la exterior, dar cu un interior ceva mai îngrămădit. Măsurătorile făcute de specialiștii unei reviste auto internaționale arată că Skoda Octavia este mai lungă, mai lată și mai înaltă decât Honda Civic atunci când vine vorba de dimensiunile exterioare. Pe de altă parte, forma celui din urmă oferă un spațiu mai mare și mai confortabil la interior, în special la călătorii lungi.

În ceea ce privește scaunul șoferului și cel al pasagerului din dreapta, Skoda Octavia oferă mai mult spațiu pentru picioare și mai are un mare plus, scaunele înalte ce creează un confort ce va fi resimțit în special de persoanele cu o înălțime peste medie.

Deși este o mașină mai joasă, Honda Civic ar putea câștiga bătălia confortului pe bacheta din spate, atâta veme cât ea nu este ocupată în totalitate, mai spun analiștii. Mai exact, Civicul devine extrem de spațios în partea din spate datorită lătimii mai mari a amputamentului, însă problema intervine atunci când vor fi trei persoane și spațiu limitat la picioare.

Caracteristici, motorizări și alte noutăți ale modelelor Octavia și Civic

Cel de-al zecelea model Honda Civic a fost lansat în primăvara acestui an. Este pentru prima data când constructorul auto oferă potențialilor clienți de acolo opțiuni atât pentru benzină, cât și pentru motor diesel, ceea ce face ca sedanul să intre tot mai des în variantele de achiziție a unui sedan de dimensiuni medii. Pentru cei care caută spațiu, atât Honda Civic, cât și Skoda Octavia îndeplinesc cu success acest criteriu.

Și Skoda pregătește un nou model de Octavia, ce va fi lansat în toamna lui 2019, la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt, ce va avea loc în perioada 12-22 septembrie. Lansarea va avea o dublă semnificația, întrucât constructorul est-european de autoturisme celebrează 60 de ani de existență pe piața auto mondială. "În acest an va fi introdusă o nouă generație Octavia, la timp pentru aniversarea a nu mai puțin de 60 de ani de la înființarea producătorului”, a declarant recent CEO-ul companiei, Berhard Maiher.

Concluzia după măsurători: Skoda Octavia versus Honda Civic

Cifrele rezultate din măsurători plasează modelul Skoda Octavia peste Honda Civic, în materie de dimensiuni.

Astfel:

  • Vehicul mai lung: Skoda Octavia
  • Vehicul mai lat: Skoda Octavia
  • Masina mai înaltă: Skoda Octavia
  • Ampatament mai lung: Honda Civic

Credit foto: cardekho.com; caranddriver.comfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI