Antena Căutare

Șofer pentru car sharing? Iată câteva lucruri de care să ții cont

Serviciile de car sharing precum Uber sau Taxify sunt din ce în ce mai populare în rândul oamenilor din București, datorită ușurinței cu care faci rost de o mașină și a modului transparent prin care tot acest proces funcționează.

Serviciile de car sharing precum Uber sau Taxify sunt din ce în ce mai populare în rândul oamenilor din București, datorită ușurinței cu care faci rost de o mașină și a modului transparent prin care tot acest proces funcționează.

Dacă valul de mulțumire printre clienții acestor servicii de car sharing este extrem de bine cunoscut, nici șoferii nu se plâng de modul în care lucrurile decurg. Pentru că din ce în ce mai multe persoane aleg să își transforme autoturismul personal într-o mașină pentru toți, nu ar strica să trecem în revistă câteva lucruri esențiale, pentru viitorii șoferi.

Mașina ta

Dacă vrei să faci bani din așa ceva, mașina ta trebuie să fie extrem de bine pusă la punct. Lista cu cele mai importante criterii pentru mașina ta spune cam așa: autoturismul nu trebuie să fie mai vechi de 15 ani, trebuie să fie neapărat cu 4 uși, iar numărul de locuri, maxim 7. Nu ai voie să mergi vara fără aer condiționat, iar stickerele sau elementele de design pe caroserie îți sunt interzise . Mentenanța mașinii este extrem de importantă, dacă vrei să faci cât mai multe curse într-o zi, de aceea, îți recomandăm un minim de informare despre partea tehnică a mașinii tale: ce tip de anvelope îți trebuie pentru un astfel de job, cum să îl alegi dintre mai multe tipuri de ulei de motor pe cel mai bun, cum să conduci într-un mod cât mai economic etc.

Atitudinea ta

Este foare important să știi cum să te comporți, atunci când te apuci de această meserie. De acum înainte, mașina ta devine mașina tuturor, chiar dacă ți pare ușor deplasată această afirmație. Așadar, clienții tăi trebuie să se bucure de un serviciu de calitate, pentru care plătesc și în urma căruia sunt dispuși să lase un rating relevant. Să fii politicos, să nu înjuri, să respecți regulile de circulație, să nu fumezi, să nu îi tratezi pe clienți cu dispreț - iată câteva dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont. În caz contrar, riști să ai un rating extrem de slab, lucru ce poate atrage după sine interzicerea dreptului de a folosi aplicația respectivă.

Siguranța ta

De fiecare dată când iei un client, te expui unui anumit risc, de care este bine sa ții cont. Nu trebuie să încerci niciodată să rezolvi o situație agravantă de unul singur, în cazul în care un client are un comportament neadecvat. O aplicație de car sharing are în spate și o echipă de oameni pregătiți să răspundă oricând la incidente și să contacteze în același timp organele abilitate. Trebuie să înveți să îți păstrezi calmul în astfel de situații, pentru a nu amplifica și mai tare riscul la care te expui. Toți clienții sunt înregistrați cu nume și cont în baza de date a aplicației, de aceea, folosește-te întotdeauna de acest argument mai întâi, pentru a-i explica unui client agresiv faptul că va fi extrem de ușor de identificat și tras la răspundere.

Îți dorim succes în noua ta meserie și nu uita: siguranța, atitudinea și mașina ta sunt extrem de impoartante pentru succesul tău!

E JALE pe șoselele din România! Aproape 10.000 de amenzi ÎNTR-O SINGURĂ ZI. MII DE ȘOFERI sancționați pentru asta!... E LEGE. Șoferii care circulă fără rovinietă pot scăpa de AMENDĂ. De când intră în vigoare noile modificări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x