Amenzi drastice pentru șoferi. Documentul pe care trebuie să-l aibă în permanență în mașină

Șoferii care sunt opriți de polițiști și prezintă polița RCA în format electronic riscă amenzi drastice, ce se ridică până la 2.000 de lei.  

Potrivit Antena 3, în ciuda faptului că aceste contracte RCA pot fi emise și online, șoferii sunt nevoiți să păstreze documentele în format tipărit, pentru a evita eventuale probleme cu poliția.

Vești rele pentru șoferi! Prețul polițelor RCA ar putea exploda în perioada următoare

ASF a explicat că asigurătorii sunt cei care confirmă valabilitatea unei polițe RCA și că validitatea unei polițe RCA poate fi verificată de către oricine prin intermediul bazei de date AIDA, getionate de Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR). La rândul ei, Poliția Română a susținut că șoferii sunt obligați să dețină polița RCA în format fizic pe suport de hârtie, în original. Amenzile pot ajunge chiar și la 2.000 de lei.

Tesla a devenit miercuri cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de piaţă peste cea a Toyota

Potrivit oamenilor legii, „nu prezintă relevanță faptul că semnătura este imprimata și nu olografă din moment ce rubrica aferenta este completata”, iar verificările relevă faptul că polița RCA se află în perioada de valabilitate.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri