Codul rutier 2019. Șoferii români NU trebuie să facă asta atunci când sunt opriți de polițiști în trafic

 

Codul rutier 2019. Află ce nu ai voie să faci niciodată atunci când te oprește poliția în trafic. 

Este evident că n-ai voie să le adresezi injurii polițiștilor, dar sunt și alte gesturi simple, non-agresive, care îți pot aduce o amendă uriașă ori chiar să fii arestat. 

Sunt reguli pe care ar fi trebuit să le fi învățat la școala de șoferi și majoritatea șoferilor de cunosc, dar unii le mai uită sau se prefac că nu știu, luând asta ca o scuză pentru a-și da frâu liber impulsivității, scrie playtech.ro, care oferă și alte situații similare despre care nu știu toți conducătorii auto. 

Nu te da jos din mașină

Dacă de la primele reguli mai pot exista abateri, de la aceasta, pe aceasta, în niciun caz n-ai voie să o încalci. Este interzis să te dai jos din mașină atunci când ești tras pe dreapta de polițiști, iar aceștia nu-ți cer să ieși din automobil. Chiar dacă tu n-ai intenții dubioase, polițiștii n-au de unde să știe și trebuie să fie precauți. Există și așa destule cazuri în care polițiștii au încasat-o rău de la șoferi, ori au fost luați pe capota mașinii.

Nu opri motorul mașinii

Odată ce ai parcat mașina pe dreapta, nu opri motorul, dar nici să nu dai impresia că ai de gând să dai bir cu fugiții. De asemenea, deschide geamul din stânga ta atunci când vezi că se apropie polițistul.

E important să ai o atitudine respectuoasă

Indiferent cât de neciopliți ar fi unii polițiști, nu răspunde la provocări. Unii dintre ei abia așteaptă să te scoată din sărite și să spui sau să faci o greșeală. Recunoaște-ți greșeala dacă într-adevăr ai încălcat vreo regulă de circulație. Prezintă toate actele pe care ți le cere. Acceptă plata amenzii, dar nu încerca să oferi mită și nu da nici tu curs unei vorbe de genul „hai că poate ne înțelegem…” din partea polițistului. E ilegal! Evident, mulți o fac, dar mereu există riscul să iasă rău.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI