Șoferii vor putea să plătească amenzile rutiere direct la polițist! Iată în ce condiții!

Modalitatea de plată a amenzilor de circulație va fi modificată din nou, întrucât șoferii care vor încălca legea vor avea din nou posibilitatea de a plăti contravențiile primite direct la polițistul care a constatat abaterea, conform unui proiect legislativ. 

Modalitatea de plată a amenzilor de circulație va fi modificată din nou, întrucât șoferii care vor încălca legea vor avea din nou posibilitatea de a plăti contravențiile primite direct la polițistul care a constatat abaterea, conform unui proiect legislativ.

În cazul în care propunerea va trece și de Camera Deputaților, modalitatea de plată a amenzilor rutiere se va schimba. Mai exact, șoferii vor avea din nou posibilitatea de a plăti amenzile primite direct la polițistul care a constatat încălcarea legislației rutiere. Măsura plății amenzilor direct la polițist a fost eliminată din legislația rutieră în anul 2018.

Totuși, nu toate amenzile de circulație se vor putea plăti direct la polițist, ci doar cele de până la 20 de puncte-amendă. Asta înseamnă că, ținând seama de faptul că punctul-amendă are acum valoarea de 145 de lei, s-ar putea plăti amenzi de până la 2.900 de lei. Atunci când va face plata direct la polițist, șoferul va plăti, de fapt, doar jumătate din minimul amenzii primite.

"Pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege", se precizează în proiectul legislativ, potrivit avocatnet.ro.

Conform sursei citate, această măsură va fi valabilă doar pentru persoanele fizice, întrucât amenzile de peste 20 de puncte-amendă se aplică doar firmelor.

De asemenea, aceeași măsură vizează și o schimbare privind folosirea aparatelor radar. Mai exact, polițiștii nu vor mai putea instala radare pe mașinile neinscripționate și nu le vor mai putea folosi decât dacă sunt îmbrăcați cu uniforma specifică.

Acest proiect de lege a fost pus în dezbatere în urmă cu doi ani de zile și a trecut de votul Parlamentului în 2018, dar a fost trimis de președintele țării la Curtea Constituțională a României, care l-a declarat parțial neconstituțional. Recent, însă, a fost adoptat din nou de senatori.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri